Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

SVĚT vs. PUTIN: Co znamená tragédie boeingu MH17 pro mír?

Autor: štš - 
19. července 2014
16:17

Ať už to byl omyl, nebo záměr – sestřelení letadla může spustit světovou válku! Připadá vám, že je to zbytečné strašení? Ani omylem! Vždyť po vojenském útoku zemřeli nevinní lidé minimálně z 11 zemí světa. A na druhé straně stojí jako cíl zloby Vladimir Putin! Odpověď na to, zda lokální konflikt přeroste ve světový, teď leží v nalezení viníka.

A) Ukáže-li se, že za útokem stojí Rusko, hrozí eskalaci situace a možná i válka. Minimálně mezi Ruskem a Ukrajinou, v horším případě světová. Tato varianta je opravdu krajní a muselo by se podle odborníků prokázat, že šlo o nařízený cílený útok s vědomím Moskvy. Pravděpodobnější je spíš to, že by se svět lekl konfliktu s Ruskem a přistoupil by pouze k sankcím, případně k vojenské a materiální podpoře Ukrajiny.

B) Pokud to byli separatisté, ocitne se Putin pod tlakem a Rusko čekají další sankce. Výzbroj typu raketového systému BUK by jasně pocházela ze zbrojních skladů ruské armády. Co udělá? Buď: Sestřelení letadla se mu naprosto »nehodí« a on ukončí podporu separatistů. Nebo: Podle amerických analytiků mu bude síla světového pobouření »fuk« a vše v konfliktu s Ukrajinou pojede dál.

C) Jestli je za sestřelení odpovědná Ukrajina, ztratí prezident Porošenko mezinárodní podporu. I zde by přišly sankce! V tomto případě sice také platí krajní možnost zásahu světových mocností, ale toto řešení se zatím zdá velmi nepravděpodobné! Někteří diplomaté si myslí, že by to naopak vedlo k ukončení konfliktu na Ukrajině, která by byla nucena se separatisty se dohodnout.

Video  Drsné záběry z místa neštěstí: Sem dopadl sestřelený boeing!  - BLESK.TV
Video se připravuje ...

Kličko: Putin se musí zodpovídat!

Starosta Kyjeva a někdejší boxerský šampion Vitalij Kličko (42) prohlásil, že tragédie se netýká jen Ukrajinců a Rusů, ale všech lidí na planetě. „Toto neštěstí zasahuje celý svět. Mezinárodní společenství musí pochopit, že je to válka, kterou rozpoutalo Rusko s ultramoderními zbraněmi a vyškolenými bojovníky, kteří se do této války vměšují,“ prohlásil Kličko, který se opřel do ruského prezidenta Putina. „Měl by se z toho konečně zodpovídat. Připadá mi nepochopitelné, aby dodnes nebyly Rusku uloženy žádné sankce,“ rozzuřil se.

Video REKONSTRUKCE: Sestřelené letadlo: Kdo všechno byl na palubě? - BLESK.TV
Video se připravuje ...

czrus ( 21. července 2014 08:17 )

mrdkazeman: cz rus-samozřejmě že to letadlo s těmi nevinnými lidmi setřelil terorista Obama s pomocí ukrajinské vlády a potkanu z EU!!! Vladimir Vladimirovič by se nikdy k něcemu takovemu nesnížil!!! PUTINU to ne treba , von tet udelal druhu svetovu BANKU 100 miliard $ kapital , dali to dohromady staty BRICS , TAK ZE PUTIN BERE TO TROCHU VIC NEZ VALKA NA UKRAINE , PUTINU BUDOU BRZO PLATIT DANI VSECHNI STATY CELYJ SVET .

czrus ( 21. července 2014 07:57 )

ornellatlustoprdka: Mrkněte se na "důkazy" Kyjevských fašistů, dejte hledat - Съёмки «Бука» «ополченцев» - Politikus.ru TAM ZEKLI ZE PAR RAKET BUK M-1 NA KAMIONU CHIBI , TAK ZE JETO MOZNI ZE PRAVE TEN BUK STRILEL PO LETADLU . USA POTREBUJE ZATAHNUT RUSSIJU DO VALKI , INAK USA PROSTE SKONCELO JAKO STAT KOMU MUSI PLATIT ZA NATO , USA STANOVISE PROSTE POSCANO LACENO KOSTE , CO ZABIJE CIVILISTY A LETADLA S NIMA .

czrus ( 21. července 2014 07:11 )

Dnes Russki voenny experty zekli ze tohle letadlo urcite bylo sastreleno stihackou s kulemetu , inom ha chteli trochu poskodit aby spadlo na Russku stranu prez hranicu , do Russka mu zustalo kolem 40 Km , to je inom do 3 minuty letu .

czrus ( 20. července 2014 19:31 )

oooo.: víš rozumné by bylo, kdyby jste si to tam konečně vyřešili sami a nezatahovali do toho i jiné státy v Evropě. Krom toho Rudoarmějci pokud baží po obrovském Ruském státu fajn, ale vy tam ani nevíte co dělá, která ruka a noha, máte tam neskutečnej bordel. Můžeš nám konečně vysvětlit kdo s kým a proti komu a zač vlastně bojuje? V tomto zase začínáme mít bordel my. TY TO NECHAPES , USA VUBEC NESTOI O NJAKU TU UKRAINU , TADI HRA CELEHO SVETA , PUTIN UDELAL DRUHU SVETOVU BANKU V 100 miliard dolara kapital , musi USA sundat to a nebo jeste 1 letadlo , aby poskodit meno PUTINA a Russii , CHAPES TO ???

czrus ( 20. července 2014 17:52 )

DLR: „černé skříňky“ Boeingu 777 budou předány jen expertům ICAO http://czech.ruvr.ru/news/2014_07_20/DLR-cerne-skrinky-Boeingu-777-budou-predany-jen-expertu m-ICAO-1572/

Zobrazit celou diskusi