Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Imagination Festival 2017 report: Hardcore & hardstyle stálice opět potěšila

Autor: shp - 
26. listopadu 2017
20:00

Pražské Výstaviště se stalo opět dějištěm Imagination Festivalu – hudební akce zaměřené na všechny možné formy drum'n'bassu a tvrdých elektronických žánrů, jakými jsou hardcore a hardstyle. To vše na třech různých stageích, kde vystupující zahráli sety, které svým seřazením krásně udávaly tempo noci. Postupem času se přitvrzovalo a zrychlovalo. Rumpumpum.

Při příchodu po 23. hodině nás žádná fronta u vstupu nečekala a dovnitř jsme se dostali ihned. Náš hudební vkus nás zavedl rovnou na Devastator Stage vyzdobenou velkou lebkou. Svůj set tam zrovna hráli norští Da Tweekaz. Předvedli klasický euphoric hardstyle set složený především ze svojí produkce. Že zazněly alkoholické tracky jako Tequila, Wodka nebo Jägermaister, tak zároveň potěšilo, ale nepřekvapilo. Šlapalo to však, jak mělo.

Dalším vystupujícím byl Headhunterz, který po uplakaném neúspěchu na mainstream EDM scéně letos ohlásil návrat k hardstylu. Set to byl od něj taktéž klasický. Bez překvapení, nápadu i invence. Klasika, která nezklame, ale ani nepotěší. Vrcholem byly starší Headyho track Forever Az One nebo kolaborace s jeho hardstyle kmotrem Proppy & Heady – Summer of Hardstyle s kulervoucím reverse bassem.

O tom, že hardstyle nejsou jenom líbivé melodie pro slečny se šmoulími kopáky, přesvědčil všechny přítomné polský Regain se svým raw hardstyle setem. Zazněly jeho věci jako Regain - Broken, Regain - About Me nebo v kooperaci s krajanem z industrial hardcore a crossbreed scény Regain & I:Gor - Reptilians. Jo, tohle už bylo jinačí kafe. Tohle nás bavilo podstatně více.

Následující ukrajinská Imagination Festival stálice Miss K8 sice taktéž nepřekvapila, ale zahrála obstojný mainstream hardcore set. Vlastní tracky a zároveň hymny Miss K8 ft MC Nolz - Metropolis of Massacre nebo Miss K8 ft. Nolz - Resolute Power si neodpustila. Set proložila i tvrdšími a plechovějšími věcmi, ale pořád to byla ta Káťa, kterou znáte a buďto milujete, nebo nenávidíte.

Po ukrajinské brunetce přiklusal na stage italský Noize Suppressor. Zahrál vlastní track Noize Suppressor - Disco Ballz, geniální industrial záležitost Endymion and The Viper ft. Feral is Kinky - Raging in The Dancehall (The Outside Agency remix) nebo nestárnoucí klasiku Noize Suppressor - Hardcore Junky, která odkazuje na doby, kdy měl ještě Noize Suppressor větší a naducanější koule. Na konci svého setu skočil mezi fandy a zaskotačil i s nimi.

Pro nás osobně nejočekávanější vystoupení od britského dua Destructive Tendencies, které bylo zároveň jeho česká premiéra, se povedlo parádně. Nechyběla pecka Destructive Tendencies & Warface - Release The Kraken nebo zpěvný song Partyraiser & Destructive Tendencies - Sound Becomes One. Odsýpalo to hezky od podlahy bez hluchého místa. Hezky na pomezí mainstream a uptempo hardcoru.

Těm, kteří ze sebe potřebovali dostat zbytek energie, zahráli na konci party domácí frenchcore matadoři Hungry Beats ve vydařeném versus setu s legendárními The Sickest Squad. Jejich zběsilé tempo vystřídala ještě zběsilejší Nizozemka Estasia. Drobná DJka zahrála uptempo hardcore nálož sice s velkou energií, ale bez jakékoliv duše nebo originality. Prostě bumbumbum na konec. Ale kdo chtěl po ránu ještě tancovat, měl možnost.

My jsme s letošním ročníkem Imagination Festivalu spokojeni. Dostali jsme to, za čím jsme přišli.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi