Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Napumpovaná show z Východu: Little Big přivezli nálož elektronické hudby, fanoušci se potili a bavili

Ruská kontroverzní skupina Little Big to rozjela v Praze.
Ruská kontroverzní skupina Little Big to rozjela v Praze.  (Autor: Everything Goes Booking)
Autor: shp - 
16. května 2017
15:30

Horko těžko byste hledali úspěšnější a šílenější ruskou elektronickou skupinu, než jsou úchylní Little Big. Pondělí 15. května v pražském Lucerna Music Baru patřilo právě jim. Nebyli tu poprvé a rozhodně ne naposledy. To, co předvedli, bylo energické, šílené a nezapomenutelné. Da!

Do pražského Lucerna Music Baru, kam se kvůli velkému zájmu přesunula akce z menšího Futura, jsme dorazili po deváté hodině. Vyhnuli jsme se tak dlouhé frontě. Uvnitř bylo natřískáno. Aby taky ne, šlo o vyprodanou akci. Akci navštívila spousta Rusů, kteří přišli pyšně podpořit domácí formaci z matičky Rus. A jakmile došlo na hudbu a tanec, všichni se potili jako v sauně.

Little Big si dali pořádně na čas. Na pódium vylezli až cca půl hodiny po plánovaném začátku. Své vystoupení odpálili hitem Give Me Your Money a Lucerna Music Bar málem prasknul ve švech. Energie by se v tu chvíli v sále dala sbírat jako mana v RPG videohrách. Velmi úderný začátek, velmi.

Parket byl přeplněný. Ne že bychom to nechápali a nebo byli proti pořádné taneční mele. Pogo je vítáno. Ale ne všichni se chovali úplně vstřícně, když vedle nich pařil někdo více nebo méně urputně než oni. Lucerna Music Bar je pro Little Big zřejmě malé místo. Naštěstí byla většina lidí na stejné vlně. Totální odpal přišel s hardstyle peckou Hateful Love. Jak moc je skvělé slyšet, že se hardstyle probojoval mimo hardstyle scénu. Tu si prozpěvovali všichni. Nejlepší na tom všem ale bylo, že se nepolevovalo.

Hned další track, který Little Big v čele s drsňáckou odpálili, byl totiž Dead Unicorn. Tuhle drum 'n' bass pecku jsme si hodně užili. Celé vystoupení těchto ruských úchyláků s perverzním klaunem v týmu jsme si užili, ale přece jenom mu musíme něco vytknout. Podle nás Little Big odpálili své největší a nejlepší pecky hned zpočátku a konec jejich vystoupení je postrádal.

Track jako Russian Hooligans si totiž užili opravdu jenom Rusové. Vystoupení Little Big uteklo jako voda. Ještě že zahráli i chuťovky jako Rave On nebo Pump It. Ruští New Kids Turbo neodešli bez přídavku. Během něho zazněly dle nás přeceňovaný kousek Big Dick (je příliš jednoduchý) a hardstylová písnička Polyushko Pole. Byla to jízda – fakt velká. Ne dokonalá, ale až tu budou Little Big znovu, jdeme zas!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi