Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Do Prahy přijedou hvězdy moderního metalu: Five Finger Death Punch rozhoupou metropoli už v listopadu

Autor: dce - 
22. září 2017
20:29

Už na konci listopadu si fanoušci tvrdé hudby užijí pořádný nářez. Do Prahy totiž přijede americká metalová skupina Five Finger Death Punch. Tady nesmíte chybět!

Že je metal v Česku stále oblíbenější snad není třeba ani psát - důkazem může být například již třetí koncert skupiny Five Finger Death Punch v Česku. Tentokrát se představí ve Fóru Karlín 26. listopadu. S sebou přivezou kapely jako In Flames nebo Of Mice and Men.

Pokud jste milovníky drsné hudby plné agresivního zpěvu a rázných kytar, na koncertě nesmíte chybět. 5FDP, jak si kapela zkráceně říká, ale přináší i melodické tóny pro ty něžnější z vás. Američtí metalisté bodují ve světových i českých žebříčcích, jejich hitovky zná každý příznivec muziky plné tvrdé energie. Jejich úspěchy dokazují i téměř dvě desítky hudebních ocenění.

Lístky v sítích Ticketpro můžete nakoupit už teď a to včetně VIP vstupenek, které zahrnují i setkání s kapelou.

5FDP vznikli již v roce 2005 a již svým debutovým albem Way of the Fist oslavili ohromný úspěch. Od té doby sice ušli velký kus cesty, jejich hudba ale není o nic méně drsná. Díky poslednímu albu Got Your Six, se kterým před dvěma lety poprvé představili v Česku, získali tisíce nových fanoušků.

"V současné době hrajeme na všech evropských festivalech a toto úžasné období si velmi užíváme. Jelikož davy našich fanoušků zpívají s námi všechny texty, cítíme, že Evropa se opravdu stává druhým domovem Five Finger Death Punch. Nemůžeme se dočkat, až se do Evropy na podzim vrátíme, obzvláště s In Flames, což je jedna z mých oblíbených skupin. Bude to něco opravdu nevídaného," vzkazuje fanouškům kytarista skupiny Zoltan Bathory.

Na koncertě vystoupí i skupina In Flames, která pochází se švédského Göteborgu. Existují již od roku 1990 a pro tzv. metalheads se stali doslova kultem. "Měli jsme štěstí, že letos hrajeme pro tolik fanoušků po celém světě, a nemůže být lepší způsob jak zakončit rok 2017 než evropským turné s Five Finger Death Punch. Uvidíme se brzy, Jesterheads a Knuckleheads! Bude to neopakovatelné turné," říká zpěvák In Flames Anders Fridén.

Obě kapely ve Fóru Karlín uvede skupina Of Mice and Men - metalcore ze Spojených států. I tito mladí muzikanti slaví úspěchy na celosvětové scéně. V minulosti předskakovali například Linkin Park, Slipknot či Marilynu Mansonovi.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

europa ( 23. září 2017 06:59 )

Skvělá kapela. Při poslechu I Apologize mám husí kůži.

Zobrazit celou diskusi