Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vyprodaný pražský koncert Nicka Cavea: Pořadatelé neplánovaně otevírají další patro

Autor: red - 
8. června 2017
13:15

Naposledy se před českým publikem představil před čtyřmi lety. Po dlouhé tvůrčí pauze i osobní tragédii se Nick Cave i se skupinou The Bad Seeds vrací na pódia. Se smrtí 15letého syna Arthura, který zemřel po pádu z bílého útesu v anglickém Brightonu, se snažil vyrovnat niterným albem Skeleton Tree. 

Nejen s ním přijede 26. října do Česka, pražské O2 Areny. Koncertní playlist bude proložen hity z celého Caveova muzikantského života. Podobnou skladbu má i ostatně nedávno vydané best of album Lovely Creatures.

Existují lidé, kteří si nevědí rady s tím, kde s The Bad Seeds začít. Další znají katalog skupiny lépe než já. Tohle album má být takovou cestou třemi dekádami naší hudební tvorby. To je hodně skladeb. Písně, které jsme vybrali, jsou ty, které se pořád drží – z jakýchkoliv důvodů. Některé hrajeme na koncertech, další jsou naše osobní oblíbené kousky. Jiné jsou prostě na to, abychom je vynechali, příliš obrovské a mají v sobě historii. A pak jsou takové, kterým se nepodařilo do výběru dostat… chudinky. A ty musíte objevit sami,” nechal se k nové desce, jejíž vydání bylo už jednou odloženo, Cave. 

O tom, že se na jeho návrat fanoušci opravdu těší, svědčí obrovský zájem o lístky na jeho pražské zastevení. „Původně plánovaný počet vstupenek je v tuto chvíli až na pár jednotlivých kusů vyprodán a proto jsme se rozhodli otevřít fanouškům i 4. patro O2 areny, se kterým jsme původně nepočítali. Už teď je jasné, že Nick Cave & The Bad Seeds letos vystoupí před největším počtem svých fanoušků v historii samostatných koncertů v České republice. Po obou stranách pódia budou nainstalovány velkoformátové projekce, takže ani diváci z posledních řad nepřijdou o nic, co se na pódiu bude odehrávat,“ okomentovala změnu pořadatelka koncertu Milena Palečková.

 Tým agentury pořádá koncerty Nicka Cavea & The Bad Seeds od úplného začátku. „První koncert Nicka Cavea & The Bad Seeds jsme pořádali 6. září roku 1992 v pražské Lucerně. Hned o rok později už Lucernu vyprodali dvakrát. Návštěvnost koncertů je pokaždé vyšší,“ doplňuje Milena Palečková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi