Video k písni Jubilee Street z Caveovy nové desky Push The Sky Away zachycuje dívku jménem Bee, která se živí svým tělem. Jedním ze jejích klientů je obtloustlý stárnoucí muž, kterého si odvede na pokoj.

Když se dívka začne svlékat, muž ji hltá svým pohledem a pak se jí hladově vrhne k nohám. Střih, třesoucíma rukama si zapaluje cigaretu, dívka počítá peníze a odchází… Pak se muž sám ocitá v pokoji, jen ve spodkách leží na posteli a zalitý světlem si promítá dívku ve své mysli.

Jenže právě tady zasáhla nemilosrdná ruka cenzora. Hudba zní dál, ale místo kýžené scény se objeví nápis „Scéna odstraněna“. Pak opět střih na „nezávadný“ kousek videa, pak znovu cenzura a ještě několikrát.

Odstraněnými scénami jsou záběry nahého ženského těla, na které opuštěný zákazník vzpomíná. Cenzuře vadil také záběr na nahé ňadro, které se snáší k ústům muže. YouTube zásah do videoklipu odůvodňuje slovy, že „obsah by mohl být pro některé uživatele nevhodný.“ Do jeho show, s níž přijede Cave v listopadu do Prahy, doufejme, nikdo zasahovat nebude…

Nutno podotknout, že Nick Cave není jediným umělcem, kterému YouTube zasáhlo do jeho videa. Nedávno se to také stalo Davidu Bowiemu nebo Daře Rolins, která byla přo tento portál příliš sexy..

Fotogalerie
4 fotografie