Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Recenze: Rychlou chuťovku na stole připravíte díky Polévkové mánii

Recenze: Pohřešované děti objevují vykrvené na břehu Temže, kdo zadrží krutého vraha?
Recenze: Pohřešované děti objevují vykrvené na břehu Temže, kdo zadrží krutého vraha?  (Autor: nakladatelství Metafora)
Autor: Dagmar Čechová - 
8. listopadu 2016
09:34

Ne každý patří k milovníkům polévek. Nechuť k prvnímu chodu oběda si mnoho z nás vypěstovalo už v dětství, často ve školních jídelnách, kde nás čekaly jen vývary plné mastných ok nebo nedomrlá gulášovka s tuhým masem. Pravda je ovšem taková, že většina polévek není jen přesolená omaštěná voda. Kniha Kathryn Brutonové vás snadno přesvědčí o opaku.

Už se vám omrzel kuřecí vývar stokrát jinak nebo hledáte tip na sezónní polévky? Kuchařka s názvem Polévková mánie přináší 80 receptů na ty nejlepší polévky. Jestli ale čekáte na tipy, jak vylepšit hrachovku nebo bramboračku, tady je nenajdete.

Kniha Kathryn Brutonové přináší osm desítek návodů na zdravé, především nevšední polévky. Téměř každý příklad je doplněn barevnou fotografií, která dokonale dokresluje chutný recept. Kromě samotných polévek najdete v knize i pár receptů na zdravé chipsy či sušenky jako přílohu. Nechybí ani snídaňová miska, polévka na kocovinu nebo smoothie.

V Polévkové mánii si na své přijde každý – milovníci krémových i čirých polévek, vegetariáni i masožravci. V knize jsou i recepty pro strávníky s nízkokalorickou, bezlepkovou či bezmléčnou dietou. Najdete zde i polévky ze superpotravin nebo tradiční regionální pochoutky. A můžete si být jistí, že všechny polévky budou skutečně grunt!


Kathryn Brutonová

Polévková mánie

nakladatelství Metafora, 2016

160 stran

Hodnocení: 90 %

Zobrazit celou diskusi