Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Recenze: Čtenáři z Broken Wheel doporučují příběh plný knih a lásky

Recenze: Čtenáři z Broken Wheel doporučují příběh plný knih a lásky.
Recenze: Čtenáři z Broken Wheel doporučují příběh plný knih a lásky.  (Autor: nakladatelství Host)
Autor: Dagmar Čechová - 
3. června 2016
11:12

Publikace Čtenáři z Broken Wheel doporučují od nakladatelství Host učaruje každému milovníkovi knih a příběhů o nich. Krásný román o lásce ke knihám, milých lidech a lásce si prostě zamilujete.

Milovnice knih Sara si dlouho dopisovala s Amy ze Spojených Států – jejich tématem byly jak jinak než knihy, ale také obyvatelé malého městečka Broken Wheel, kde Amy bydlí. A tak se Sara vydává do Ameriky za ní. Jenže hned na začátku ji čeká šok – Amy zemřela krátce před jejím příjezdem. A co tu má teď Sara dělat? Město ji přijme a jeho obyvatelé začnou hned kout pikle, jak ji přinutit zůstat. Nakonec se nemusí až tak moc snažit – Sara si zde otevře malé knihkupectví, které brzy změní osud její i celého Broken Wheel.

Čtenáři z Broken Wheel doporučují je takovou malou pohádkou pro dospělé. Příběh nás zavádí do zapomenutého městečka, kde žije už jen hrstka obyvatel – a právě na postavách příběh stojí. Autorka Katerine Bivald prokazuje fenomenální schopnost vylíčit charaktery postav tak, že působí až neuvěřitelně reálně a uvěřitelně. Každá z postav má svůj malý příběh. Bivaldová ovšem nezabíhá do přílišných detailů a domyšlení mnohého z minulosti jednotlivých lidí, kteří v Broken Wheel žijí, nechává na čtenáři.

Příběh je plný knižních odkazů a i samotná zápletka působí jako něco od Jane Austen nebo Williama Shakespeara. Autorka přistupuje k příběhu citlivě a nechává ve čtenáři takový zvláštní příjemný pocit, který se dostavuje jen s dobrou knihou.

I zde ale najdete strhující napínavou zápletku, která vyvrcholí poměrně nečekaně. Možná právě závěr knihy je lehce přes míru s optimismem, ale pro jednou se dá vše odpustit – člověk nakonec nemusí číst jen ty negativní knihy.

Čtenáři z Broken Wheel doporučují jsou knihou pro milovníky knih, ale i pro ty, kteří si k literatuře zatím jen hledají cestu – právě Sara totiž pomáhá obyvatelům amerického městečka najít tu jejich. Pravděpodobně vám u čtení nepokanou slzy, přesto je román dojemně krásný.


Katerine Bivadl

Čtenáři z Broken Wheel doporučují

nakladatelství Host, 2016

400 stran

Hodnocení: 95 %

boier ( 17. září 2016 10:14 )

přečteno do 1/2 děsná nuda

Zobrazit celou diskusi