Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Recenze: Kuchařka pro chlapy vás naučí jak na steak i domácí pivo

Recenze: Kuchařka pro chlapy vás naučí jak na steak i domácí pivo.
Recenze: Kuchařka pro chlapy vás naučí jak na steak i domácí pivo.  (Autor: nakladatelství Slovart)
26. května 2016
11:11

Chlapi nikdy nedbají návodů. Možná proto je valná většina kuchařek zacílena na ženy. Nakladatelství Slovart ovšem na trh uvedlo Kuchařku pro chlapy. Nápaditý design zaujme na první pohled. Recepty a lákavé fotografie pak přesvědčí úplně každého.

Základem všech kuchařek jsou fotografie, bez nich jsou recepty odsouzeny k tomu, aby je nikdy nikdo nevyzkoušel (pokud to tedy zrovna není recept na svíčkovou nebo řízek s bramborovým salátem, protože každý ví, jak taková jídla vypadají). V kuchařce pro chlapy je důraz právě na vizuální stránku věci.

Design celé kuchařky je tematický, z fotografií se vám hned budou sbíhat sliny. Obsahuje recepty na ta typicky „chlapská“ jídla, jako je tatarák, steak, grilovaná křidélka a tak dál. A jako bonus jsou zde i sladké tečky na závěr.

Recepty jsou označeny podle složitosti – většina patří mezi ty méně náročné. Rozhodně zde nenajdete nějak obskurní ingredience, které by člověk jen těžko sháněl. A určitě nestrávíte u plotny pět hodin s jedním chodem oběda.

Kuchařka pro chlapy vás možná nenaučí tradiční česká jídla nebo moderní francouzské pokrmy, ale určitě se dozvíte, jak připravit populární jídla, která milují všichni chlapi.


Dagmar Eisenmannová

Kuchařka pro chlapy

nakladatelství Slovart, 2016

128 stran

Hodnocení: 90 %

Zobrazit celou diskusi