Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Příměří na Ukrajině porušují separatisté: Údajně i zabíjeli!

Autor: ČTK, tp - 
8. září 2014
23:31

Velice křehké příměří na Ukrajině porušují separatisté. Armáda spočítala, že jej dnes porušili už nejméně na sedmi místech. Od vyhlášení klidu zbraní zemřeli už dva lidé, jedna civilistka po přestřelce mezi separatisty a armádou a později dokonce ukrajinský voják.

Proruští vzbouřenci dnes porušili příměří na nejméně sedmi místech a ostřelovali mimo jiné i mezinárodní letiště v Doněcku. Oznámil to ve večerní zprávě vydané v Kyjevě štáb protipovstalecké operace.

Od vyhlášení příměří minulý týden v pátek zahynuli při přestřelkách už dva lidé. Armáda prý klid zbraní dodržuje. Podle ukrajinského štábu se dnes střílelo v okolí obcí Nyžňa Krynka, Avdijivka, Popasne, Nikišyne, Majorsk, Kirovske a Faščivka, které všechny leží v Doněcké oblasti.

Odpoledne údajně vzbouřenci ostřelovali z raketových baterií Grad doněcké letiště. Kromě obyvatelky Mariupolu, kterou krátce po vyhlášení příměří smrtelně zasáhla střepina granátu, zahynul při přestřelce se separatisty i ukrajinský voják v obci Stanycja Luhanska na severovýchodním předměstí Luhansku.

O okolnostech jeho smrti nejsou známy žádné podrobnosti. Ukrajinská Rada národní bezpečnosti a obrany dnes popřela informace o tom, že by ukrajinské jednotky na východě země bojovaly v obklíčení vzbouřeneckých oddílů. O možném obklíčení ukrajinských jednotek se během dne šířily zprávy zejména z města Debalceve, které leží na silnici spojující Doněck s Luhanskem. Podle Kyjeva jde jen o poplašné zprávy, jejichž cílem je demoralizovat armádu.

marais ( 12. prosince 2014 13:21 )

Porošenko je největší masový vrah roku!

marais ( 12. prosince 2014 13:20 )

MEDIA plácají furt stejně! POKUD se ukrajinská armáda stáhne a opustí donecké letiště, bude klid a může Porošenko přijít mírově vyjednávat... neslyšela jsem Kyjev, že by chtěli na UA MÍR!!!!!!!!!!

ninunka ( 9. září 2014 06:02 )

gabreta je nůž že ju? a už jsme zase na začátku

japome ( 9. září 2014 04:55 )

teď na to myslím to jsou jen lži a důkazy nikde

gabreta ( 9. září 2014 03:47 )

A že jsem ani jinej titulek nečekal. Hlavně nejlepší jsou ty termíny "Prý, údajně, nejspíš, domníváme se" atd. Tak že jen dohady a výmysly, podávaný za relevantní informace!!! Jak prostoduchý!!!

Zobrazit celou diskusi