Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Takhle vypadá porušování příměří na Ukrajině: U Mariupolu se opět válčilo!

Autor: tp, ČTK - 
7. září 2014
09:05

Příměří mezi ukrajinskou armádou a povstalci moc dlouho nevydrželo. Dnes se u Mariupolu opět střílelo. A nešlo o pár přestřelek se samopaly, ale byly nasazeny i těžké zbraně! Odpovědnost za útoky jako už obvykle není lehké určit. Obě strany se navzájem obviňují z porušení příměří.

Navzdory příměří na východní Ukrajině, které v pátek uzavřel Kyjev a proruští separatisté, se dnes večer u přístavního města Mariupol u Azovského moře strhla přestřelka i s nasazením těžkých zbraní.

Z odpovědnosti se vzájemně obviňují obě strany. Na východ od města byly slyšet silné výbuchy a na obzoru byl vidět hustý kouř. Zřejmě hořelo kontrolní stanoviště, které až dosud držely vládní jednotky. Z místa přestřelky prchali do města lidé v desítkách aut, jedno z nich neslo stopy po zásazích. Reportér agentury Reuters zase viděl hořet průmyslové zařízení, nákladní vůz a benzinovou stanici.

"Povstalci porušili příměří, na předměstí Mariupolu vedou intenzivní ostřelování," napsal list Ukrajinska pravda na svém webu. "Ruská vojska u Mariupolu vedou z děl přímou palbou na kontrolní stanoviště (Ukrajinců) u sídliště, hoří okolní pole," vylíčila agentura Unian. Dodala, že obytné domy nebyly zasaženy. Dobrovolníci z praporu Azov tvrdí, že byli ostřelováni i z raketometů, ale na ruskou palbu neodpovídají.

Naopak separatisté tvrdí, že jejich pozice ostřelovaly vládní jednotky z raketometů Grad, na což povstalci byli nuceni odpovědět, a tak se rozpoutal boj s použitím těžkých zbraní. "Během 20 minut zaznělo šest výbuchů. Pak byly slyšet dávky z automatických zbraní. Teď ale vše utichlo," citovala agentura Interfax očitého svědka, podle kterého se přestřelka odehrála na východním předměstí Mariupolu.

chanel5 ( 7. září 2014 21:02 )

Mám tam sice chybu na chybě, ale snad se to dá přečíst.

chanel5 ( 7. září 2014 20:51 )

Ksakru ne.ser mě. Já nepsala, že všichni, pár, ale, opravdu jen pár, si práci našlo. Vás zařadit do práce je těžké, protože neovládáte český jazyk, nemáte vzdělání a to začíná už u dětí, neposíláte je do školy. V Česku žije víc jak 350 000 Cikánů a jen slabé procento má práci. Tak mi nepovídej, že se Cikáni snaží. Už jen ten bordel kolem domů, kdyby se snažili, bylo by všude čisto, ale ne, oni prostě se.rou na Češi a tímhle se jim jen vysmívají. Máme je mít za to rádi? Ne! Nemůžeme, naopak!!!! Vztek a nenávist v nás jen probouzí. Za komunismu by si tohle nikdy nedovolili, to měli strach ze Sabinova, co? ŘekNi to svým, mluv ke svým a nepomlouvej nás Čechy. Musí začít u sebe, pořádek v domech a jejich okolí, není možné, maby my jsme museli mít strach se přiblížit k jejich domům. Konec agresivity a konečně se musí začít intergrovat. Chodit do školy, vzdělávat se a anžit se ze svých sil se uplatnit. Ne se stále nehat vydržovat a žít na úkor malého národa. Tím, že nás značíš za rasisty a fašisty naléváš jen olej do ohně. Tak začni u sebe, Merkel se bude těšit pokud to zvládneš. Nejen to, že uživíš svoji rodinu, ale především začneš se i jinak chovat. Nebo si vezmi vůz a začni zase kočovat.

berlin71 ( 7. září 2014 20:37 )

chanel5:Omlouvam se ze jsem te nechal cekat z odpovedi . CR se radi mezi zeme ktere maji socialne demokraticke zamereni. To znamena pokud stat odebira zamestnanym lidem z platu dane ,tak cast z techto dani pripadne na socialne slabsi obcany v CR. Socialne slabsi jsou : nezamestnani, postizeni, duchodci, studenti , deti v detskych domovech atd.Samozrejme ze nikdo nesmi zenuzivat tento socialni sistem . Nepodsovej nikomu ze si nechce hledat praci . Uvedom si ze pracovni prilezitosti Romu v CR jsou dosti omezene. Pracovni urady nejsou zchopny sprostredkovat Romum praci. Pokud se to zdari je to zcela ojedinele. Netvrdim ze vsichni Cesi jsou rasisti ale netvrd ze vsichni Romove si preji zit na ukor spolecnosti.

chanel5 ( 7. září 2014 20:25 )

Hmmm typické! Raději zmizet než slušně odpovědět, typické, jen nadávat a hanit!!!!!

chanel5 ( 7. září 2014 20:06 )

Berlin - můžeš mi říct jeden důvod proč vás máme živit? Proč jeden člověk musí živit druhéhO. Proč jeden usilovně práci hledá a druhý jde raději pro sociální dávky. Proč jeden se vzdělává a druhý ani neumí řeč toho kdo ho živí? Proč jeden pracuje a druhý ne? A jakým právem jste k druhým tak agresivní, že s vámi nechce nikdo ani fobal hrát? A koukej odpovídat věcně na otázky a ne překrucovat a Čechy černit, to umí každý debil! Pěkně zodpověz jednu otázku po druhé, když chceš, aby jsme tě brali vážně. Ukaž jaký formát má velký Cikán! Nyní máš možnost, prosím, čekám........ale žádné bláboly a urážky!

Zobrazit celou diskusi