Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fotbalista Štefan (†22) zemřel při nehodě auta a autobusu: Podivné okolnosti tragédie

Autor: jel - 
23. května 2023
06:20

K tragické dopravní nehodě došlo v pátek 19. května mezi slovenskými obcemi Trhovište a Pozdišovce v okrese Michalovce. Dvaadvacetiletý řidič osobního vozidla Štefan při předjíždění narazil do protijedoucího autobusu, v němž cestovali převážně děti. Štefan nehodu nepřežil, tři děti v autobuse se zranily. Vyšetřování ukázalo, že osobní auto před srážkou nebrzdilo. Před smrtí měl navíc Štefan volat kamarádovi, že chce spáchat sebevraždu.

K nehodě došlo v pátek kolem sedmé hodiny ranní. Osobní vozidlo Škoda Superb se čelně srazilo s linkovým autobusem, ve kterém cestovalo 11 osob, převážně dětí. Mladý řidič osobního auta Štefan utrpěl zranění neslučitelná se životem. Dvě děti skončily v nemocnici a další bylo ošetřeno na místě. 

Podle informací TV JOJ však vyšetřování ukázalo, že osobní auto před srážkou zřejmě vůbec nebrzdilo. Televize také uvedla, že dvaadvacetiletý mladík těsně před nehodou volal svému obchodnímu partnerovi a oznámil mu, že má v úmyslu ukončit svůj život. 

Video  Fotbalista Štefan zemřel při dopravní nehodě auta a autobusu.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

„Bylo to takové zvláštní, on vykoukl, pak se znovu zařadil a pak opět bezhlavě vystartoval jako kdybych já v tom pruhu vůbec nejel,“ popsal průběh nehody řidič autobusu. 

„Štefan byl poctivý a pracovitý chlapec. Žil v Michalovcích s otcem, který však nedávno zemřel, pokud se nemýlím, na selhání srdce,“ popsal mladíka pro Nový Čas jeho bývalý fotbalový trenér Vladimír z klubu FK Trhovište.

Řidič autobusu nebyl pod vlivem alkoholu, u zesnulého řidiče přítomnost návykových látek vyloučí, nebo prokáže až nařízená pitva. Košická policie se případem i nadále zabývá, okolnosti dopravní nehody budou předmětem dalšího vyšetřování.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání