Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Při vážné nehodě autobusu v Německu se zranilo 52 lidí: Na místo letěly tři vrtulníky

Autor: ČTK - 
9. května 2023
18:34

Při nehodě polského autobusu na východě Německa se v úterý zranilo 52 lidí, z toho deset vážně. Autobus se na dálnici A12 mezi obcemi Storkow a Friedersdorf srazil s nákladním vozem. Informovala o tom podle agentury DPA odpoledne policie. Na místě zasahovaly záchranné složky. Všichni zranění jsou podle úřadů polští občané. 

Podle prvních policejních informací se nákladní vůz jedoucí ve směru na Berlín pokusil strhnout řízení doleva, když najel do nákladního vozu před ním a při manévru se bočně střetl se zájezdovým autobusem, který poté ještě narazil do svodidel. Podle mluvčího policie šlo o nákladní automobil pro převoz nebezpečného zboží. V době nehody ale byl bez nákladu.

Policie dostala hlášení o nehodě ve 12:24 SELČ. Dálnice byla zcela uzavřena a policie vyzvala řidiče, aby úsek objeli.

Podle policie byly nasazeny i tři záchranné vrtulníky. Podle mluvčí zemského okresu Odra-Spréva byla jedna ze zraněných osob v ohrožení života.

Mluvčí policie v polském městě Gorzów Wielkopolski uvedl, že zraněnými jsou zaměstnanci jedné německé firmy. Příslušný polský konzul Marcin Król polské televizi TVN24 řekl, že autobus má polskou poznávací značku. Všichni zranění jsou podle něj plnoletí.

Video  Nehoda autobusu ve Španělsku: Spadl z mostu! 6 mrtvých  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání