Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jakub (†16) zemřel při vážné dopravní nehodě: Auto řídil jeho opilý a nezletilý kamarád Martin!

Autor: jel - 
28. března 2023
19:49

Obrovská tragédie se odehrála v sobotu poblíž slovenské obce Sihelné v Žilinském kraji. Při dopravní nehodě tam zemřel teprve šestnáctiletý Jakub. Auto řídil jeho stejně starý kamarád Martin, který navíc nadýchal téměř dvě promile. Případem se zabývá policie, na zesnulého vzpomínají blízcí.

Nehoda se stala kolem půl druhé ráno. Teenager Martin, který řídil vozidlo hyundai, během cesty z dosud neznámých příčin přejel přes krajnici a narazil do zábradlí mostu. Auto se následně převrátilo na střechu. 

„Při dopravní nehodě utrpěl 16letý spolujezdec zranění, kterým bohužel na místě podlehl,“ informovala na sociální síti slovenská policie s tím, že mladíka, jenž seděl za volantem auta, převezli záchranáři do nemocnice k ošetření.

„Policisté šestnáctiletému Martinovi při dechové zkoušce naměřili 0,95 mg/l (1,98 promile) alkoholu v dechu,“ doplnili. Případem se kriminalisté zabývají.

Strach rodiny

Podle webu Nový Čas má sestra zesnulého Jakuba velký strach o rodiče. Chlapec pro ně byl totiž vším. Nikdo nechápe, co se mohlo stát. „Trápíme se. Byl to hodný a chytrý kluk. Vůbec nevíme, co se přesně stalo,“ uvedla.

„Já ani nevím, co mám na to říct, je to obrovská tragédie. Mladý chlapec přišel o život. Kdybyste ho znali, byl to slušný a usměvavý kluk. Jeho rodiče jsou úžasní lidé, oni jsou z toho naprosto zhroucení,“ řekla k tomu sousedka. 

Zesnulý Jakub se také věnoval fotbalu. Hrál za mládež OŠK Sihelné. 

Video  Dvě luxusní auta vyletěla ze silnice v italském Osimu.  - Twitter
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání