Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chcete si zastřelit medvěda? Na Slovensku to jde jednoduše, jen zaplatíte až stovky tisíc korun

Chcete si zastřelit medvěda? Na Slovensku to jde jednoduše, jen zaplatíte až stovky tisíc korun.
Chcete si zastřelit medvěda? Na Slovensku to jde jednoduše, jen zaplatíte až stovky tisíc korun.  (Autor: lesy.sk)
Autor: dce - 
5. října 2017
14:57

Za peníze si dnes člověk může pořídit snad už všechno. Dům, bazén, auto – to pro mnohé už nic neznamená. Cestování a adrenalinové zážitky už mají za sebou. Ti, kteří nevědí co s penězi, si mohou zajít zastřílet na volně žijící zvěř. A na Slovensku si můžete odstřelit i medvěda. Jen si pořádně připlatíte.

Myslivost je pro mnohé vášní, pro jiné koníčkem. Najdou se i tací, kteří ačkoliv se této činnosti nevěnují, zvíře jen tak pro potěchu touží zastřelit. Spárkatou zvěř máte možnost odstřelit i u nás, není to ale levná záležitost. Ceny se pohybují v desítkách až stovkách tisíc.

Na Slovensku mají výběr k odstřelu ovšem mnohem větší. V nabídce najdete například i vlka, kterého můžete skolit v přepočtu za pouhých 39 tisíc korun. Zaplatit si můžete i střelbu na medvěda.

Chcete si zastřelit medvěda? Na Slovensku to jde jednoduše, jen zaplatíte až stovky tisíc korun. Chcete si zastřelit medvěda? Na Slovensku to jde jednoduše, jen zaplatíte až stovky tisíc korun. | lesy.sk

Zde se ceny pohybují ještě výš – za kus mezi 100–120 kilogramy zaplatíte přes 124 tisíc plus poplatek za odstřel 40 tisíc. Jenže váha dospělého kusu se pohybuje mezi sty a osmi sty kily. 400kilový medvěd by tak lovce vyšel na téměř 600 tisíc korun!

Pravdou ale je, že ani cena mnohé nezastaví. A ochránci přírody na koncept placeného odstřelu poměrně vzácného zvířete nadávají. „Bastardi zas*aný. Do 60 kg? Takže střílej i medvíďata. Už podle ceny je zřejmé, že jde o zrůdnou zábavu pro boháče, a ne tzv. ‚nutnou regulaci stavu‘, termín, který zparchantělý myslivci, nepůvodní lesní druh, tak rádi používají jako alibi pro likvidaci zvířat v jejich přirozeném prostředí,“ napsala jedna z nich na Facebooku.

Garo ( 5. října 2017 16:40 )

Žiaľ nie sú to bludy ako píše biba. Poplatok za odstrel medveďa je pravdivý a pochádza z cenníka štátneho podniku Lesy SR. Medveď je síce na Slovensku zákonom chránený, ale každý rok je povolený odstrel určitého počtu medveďov, ktorý podľa poľovníkov výraznejšie neohrozí ich populáciu. Urobiť si však z toho biznis, to určite nie je najvhodnejšie riešenie celej situácie.

biba ( 5. října 2017 15:44 )

no su to bludy pretoze tu je medvede zakazane strielat zo zakona-,ci v sezone alebo mimo sezony,cize neviem odkial mate tieto info ale od polovnickeho zvazu urcite nie-tu urcite nemiozete prist a povedat tu mate sto tisic a idem si odstrelit medveda-to sa robi iba tam kde chcete osdstrelit zviera mimo sezonu ,tu sa nic take urobit neda

biba ( 5. října 2017 15:40 )

Klidek PEPIKU dej si vepro ,knedlo zelo

andorea ( 5. října 2017 15:16 )

Zabití zvířete pro zábavu je vražda! A takovými lidmi pohrdám.

eisenbieger ( 5. října 2017 15:05 )

cobolaci udelaj pro prachy vsechno jak vidime , tfuj tajbl strilet pro zabavu zvirata

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání