Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pozor na vraha ze Slovenska, varují chovatelé: Ujímá se psů, jen aby je prodal na zápasy

Autor: dce - 
5. září 2017
11:42

„Prosím, pomozte, můj pes se ztratil z náhradního domova!“ těmito slovy začínal příspěvek na Facebooku mladého Juraje (28) z Bratislavy. O pár dní později musel veškerých snah o pátrání zanechat. Jeho pes je totiž pravděpodobně mrtvý. Nyní varuje před mužem, který má podle něj a mnoho dalších chovatelů prodávat psy na zápasy!

Když si Juraj z Bratislavy pořizoval štěně stafordširského teriéra, asi netušil, jak smutně jeho život skončí. Když bylo Porthosovi, jak psa pojmenoval, dva a půl roku, přestěhovali se z domku do bytu a Juraj změnil i práci, ve které trávil někdy i 16 hodin denně. Sám uznal, že nechávat psa samotného celý den doma je nelidské, a rozhodl se mu najít nový domov.

„Ozval se mi přes Facebook chlapík, který se tvářil jako milovník psů, na profilu měl fotky s rodinkou na zahrádce... Vzbuzoval dojem dobrého člověka a milujícího otce...,“ popisuje Juraj.

S mužem se Juraj domluvil, že mu bude posílat fotky se psem a že může Juraj kdykoliv přijet. Jenže později přišly jen výmluvy. „Už po třech dnech pořád psal, že ‚zapomněl‘ poslat fotky a žádný termín na mojí návštěvu se mu nehodí. Po větším nátlaku přiznal, že mu Porthos 10. srpna utekl...,“ psal Juraj 21. srpna. 

Jenže tou dobou byl už pes patrně mrtvý, jak sám Juraj přiznává. „Tenhle ‚člověk‘ si přišel pro mého psa už se záměrem ho dál prodat, zřejmě na zápasy, a tedy ho poslat na jistou smrt,“ vysvětlil. Podle serveru Čas.sk. se mu ozvala totiž příbuzná Porthosova nového majitele a prozradila mu, že psa prodal za 50 euro už po dvou dnech.

Později se objevili i další lidé, kteří svěřili své psy muži z Nededu na Slovensku. I tito psi nejrůznějších plemen typu bull beze stopy zmizeli. Mezi nimi byl i staford Sultán nebo bulteriér Charlie.

„Mého Sultána jsem darovala jednomu pánovi, když jsem se stěhovala do paneláku. Záhadným způsobem se pes ocitl na fotce na sociální síti s mužem, kterému dal psa i Juraj,“ vypráví svůj příběh Gréta. Pátrání po psovi ji dovedlo až do Horné Saliby, kde mělo končit mnoho psů. Odtud je prý čeká cesta jen na psí zápasy. Podobně dopadl patrně i Charlie.

Muž nařčený z prodejů psů na zápasy se ovšem brání. „Nikdy jsem žádného psa netýral, neprodával na zápasy ani nechoval na prodej. Porthos byl nervózní, podařilo se mu otevřít velkou bránu a utekl. Udělal jsem chybu, že jsem to majiteli hned neřekl. Stále jsem věřil, že ho najdu,“ prohlásil.

Na otázku, kam se poděli všichni psi, které choval, odpověděly za muže jeho děti: „Někteří utekli, některé jsme prodali.“

Juraj vzkazuje už jen jediné. „Prosím, abyste pokračovali ve sdílení příběhu, aby tento vrah psů už nikdy žádnou živou bytost nezabil. Díky!“

Lojzyk ( 10. září 2017 20:02 )

 Mislivec, kromě toho i máš měkký i mozek. Kolik znáš bullu, kteří někomu ublížili? Znám víc myslivců, kteří ve své nenažranosti, trefili něco co neměli (koně, kolegu). Kvůli takovým odborníkům jako si ty, je spousta předsudků o "bojových plemenech".

villon ( 5. září 2017 14:36 )

Hele, to naši sousedi už takhle spořádali několik prasat a bezpočet králíků. Psy nežerou, hlavně dětem to ptej nechutná, ale proti gustu žádnej dišputát, že jo.

villon ( 5. září 2017 14:33 )

Lepší když se ti bullové vyřáděj a poňafaj mezi sebou, než kdyby se vrhali a trhali lidi a bezbranná děcka, jak se to bohužel často stává.

agfor ( 5. září 2017 13:35 )

My zase měli souseda, který si vychoval psa od štěněte a pak ho sežral.

bibijana ( 5. září 2017 13:15 )

Psí zápasy? Kde se tahle zrůdnost provozuje? Jak to, že tohle ještě není postavené mimo zákon? Tyhle nabušené zrůdy s vyholenýma lebkama, to jsou vždycky osoby s narušeným intelektem, sadisté, rváči, agresoři,zloději, podvodníci, zkrátka h.o.v.a.d.a nejvyššího kalibru.Vyholená lebka, nabušená postava - pozor šmejd!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání