Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nečesaný bouchl do stolu: Končím! Oznámil a vysvětlil své důvody

Autor: aba - 
22. června 2017
11:34

Luděk Nečesaný, který čelí obvinění z přijetí úplatku a hrozí mu až dvanáct let za mřížemi, skončí na postu generálního ředitele Krajské nemocnice Liberec. Odejít se rozhodnul sám ke konci roku 2017.

Nečesaný je stíhán za předražení dvou zakázek na vybavení traumacentra a kardiocentra v liberecké nemocnici celkem o 23 milionů korun. Stíhaná je i jeho žena Šárka, a to za legalizaci peněz z trestné činnosti.

Nezávisle na svém obvinění Nečesaný stále působí jako generální ředitel Krajské nemocnice Liberec. Z tohoto postu se ale rozhodl k 31. 12. odstoupit. Důvodem jsou nejspíše vzájemné antipatie mezi Nečesaným a Pavlem Markem, ředitelem českolipské nemocnice a předsedou představenstva nemocnice v Liberci. Ten prý nemá znalost problematiky, ale úzkou vazbu na hejtmana. Kvůli jeho dosazení už rezignovali na své posty dva členové představenstva.

„Pan Marek je v tuto chvíli předseda představenstva chtěný krajem, ale nepřináší nic k jejímu prospěchu. Naopak, finanční prostředky teď proudí do České Lípy. Já se tedy ptám, proč setrvávají důvody k jeho setrvávání v představenstvu,“ ptá se Nečesaný vy vyjádření pro denik.cz.

Jako další důvod k rezignaci uvedl Nečesaný rozpad týmu, se kterým přišel do nemocnice. V té působil na postu generálního ředitele v letech 2007 až 2011 a znovu pak od srpna roku 2013„Za mým rozhodnutím stojí některé kroky většinového akcionáře (Liberecký kraj), které vedly k rozpadu mému týmu, jemuž důvěřuji,“ odůvodnil Nečesaný svůj chystaný odchod.

Případu Luďka Nečesaného se policie začala věnovat v roce 2012 na základě trestního oznámení. Prošetřovala zakázky z let 2008 a 2009 v celkové hodnotě 230 milionů korun a Nečesaného obvinila v roce 2015. V srpnu loňského roku policie obvinila i dvě další osoby z prostředí zdravotnických firem. Jedna z nich uspěla se stížností proti stíhání a druhé hrozí šest let ve vězení.

Soudu čelil i syn Luďka, Lukáš Nečesaný, který byl odsouzen za pokus o vraždu kadeřnice. Uspěl ale s dovoláním a jeho případ se bude znovu řešit.

Fotogalerie Snímky hrůzy po napadení kadeřnice 68 fotografií

Video  Nečesaný  - Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

demon.hk ( 23. června 2017 09:26 )

hmmm...ten by tak měl spíš začít bouchat nafouknuté papírové pytlíky, které bude brzy lepit se svým synkem - vrahounem v krimu!!!! Toho od cely neuchrání ani to nebohé dítě, které ani není jeho, ale nabouchal mu ho jeho fotr za asistence matky, aby ten malej úchylnej nedomrlej *** dojal porotu. To je rodinka. Syn vrah, fotr udělá díte šlapce, který za to tučně zaplatí, aby hrála manželku s dítětem před soudem a matka - bývalá šlapka jim k tomu sekunduje. Opravdu partička k poblití!!!!!

oshona ( 22. června 2017 20:57 )

|Přesně, pokud vím nemocnice dokáže postavit na nohy a oddlužit. Je to velmi schopný manažer, bohužel tý socdemácký nomenklatuře se to nelíbí.

Limone ( 22. června 2017 20:12 )

Řekl jeden jednomu . Jsem vysoce postavený funkcionář, proto jsem větší zloděj a ten kdo nekrade, okrádá svojí rodinu !!!

jiri.k ( 22. června 2017 19:35 )

Ten se chtěl zachovat normálně a kvůli kradišovi odejít taky. Bylo by to asi dobře, ale překazil to ten hradní geront mdlého rozumu.

moiaza ( 22. června 2017 17:11 )

Zřejmě to bude docela dobrý odddíl ti Neučesaní.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání