Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Policie zabavila rodičům Nečesaného tři domy: Koupili je z úplatků?

Autor: ljš - 
9. září 2015
16:10

Případ Lukáše Nečesaného se kvůli šokujícímu svědectví napadené kadeřnice komplikuje a situace není růžová ani pro jeho rodiče. Policie jim kvůli podezření z korupce zabavila tři jejich nemovitosti, které podle ní koupili z úplatků.

Policie rodině zajistila jeden rodinný a dva činžovní domy v Liberci, jejichž hodnota je zhruba 17 milionů korun, a to na základě trestního oznámení, které na Luďka Nečesaného jako ředitele krajské nemocnice někdo anonymně podal před dvěma lety. Později policie z korupce obvinila i jeho manželku.

„Šárka Nečesaná založila v roce 2009 poradenskou firmu Sarmed, spol. s. r. o. (Sarmed), do které za období zhruba dvou let doputovalo od firem B. Braun Medicla s. r. o., MedicCor a. s., Medtronic Czechia s. r. o. a NT Medica, a. s. přes 23 milionů korun. Tyto firmy dodávaly zboží do Krajské nemocnice Liberec a policie má nyní za to, že se jednalo o úplatky pro Nečesaného,“ vysvětlil Jaroslav Tauchman, analytik Krajského protikorupčního pracoviště.

Peníze šly podle policie Nečesaným na účet jako fiktivní mzda, která se měla za dva roky podle účetních uzávěrek vyšplhat až na 19 milionů korun. Právě tyto peníze pak měli Nečesaní uložit do nemovitostí. S těmi teď manželé nemohou nijak disponovat. Nemohou tak například získat peníze z jejich prodeje.

Luděk Nečesaný, který stále krajskou nemocnici vede, je přesvědčený, že se jedná o účelové obvinění, které mu má zabránit, aby dál financoval právní boj za osvobození svého syna. „Už zhruba dva – dva a půl roku jsem vyšetřován na základě anonymních trestních oznámení. Podle mne orgány činné v trestním řízení nenašly nic, čeho by se mohly chytit,“ řekl před časem Blesk.cz.

kamcerka ( 10. září 2015 11:26 )

Souhlasím, je to odporný kluk. Neznám ho, ale působí na mne odpudivě, také jeho otec.

d.kresohlav ( 9. září 2015 23:18 )

K tomu máš k mání příslušný bleskočlánek.

d.kresohlav ( 9. září 2015 23:16 )

Blbost. Dnes byl politický pořad a Rusko Sýrii zásobuje a není to humanitní pomoc. BLR zatrhlo Rusům přelety.

frantaklika ( 9. září 2015 20:24 )

mě spíš zajímá kde je ta Grosova urna!

agent ( 9. září 2015 18:56 )

Z čeho usuzuješ že nic nenašli ? No jo, já zapoměl, ještě to neříkala Nova a nepsalo se to v Blesku. Místo mozku z titulků kostku (kostičku) že.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání