Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dušan (21) šel k zubaři s bolestí, teď bojuje o život: Našli mu akutní leukémii

Autor: dce - 
9. ledna 2017
18:23

Byla půlka prosince loňského roku, když začaly studenta Dušana (21) bolet zuby. Od doktorky dostal antibiotika a po pár dnech bylo všechno v pořádku. To si aspoň mladý Slovák myslel. Potíže se vrátily a odborníci mu nakonec diagnostikovali akutní leukémii. Nyní prosí přes sociální sítě o pomoc.

„Nikdy jsem neměl nic horšího než chřipku nebo angínu,“ řekl Dušan Žaškovský serveru Čas.sk. V půlce loňského prosince ale dostal zánět dolní čelisti. Antibiotika, která mu předepsala lékařka, zdánlivě zabrala. Po pár dnech se ale vrátila bolest a další příznaky. 

„V období Vánoc jsem zase začal pociťovat citlivé dásně a na tváři se mi udělala vyrážka. Když to ani po Novém roce nepřešlo, opět jsem šel k lékařce,“ popisuje Dušan. Den po výtěrech, které absolvoval, mu lékařka volala, aby okamžitě přijel na hematologické oddělení do nemocnice.

Tam se dozvěděl zdrcující diagnózu – trpí akutní leukémií. „Nasadili mi tři chemoterapie. Poslední dva dny mi je špatně, přestal jsem jíst, ale už se cítím lépe,“ prohlásil Dušan. Na Facebooku pak sdílel prosbu o pomoc – doktoři mu totiž řekli, že jediné, co pro něj můžou ostatní udělat, je darovat krev.

Dušan má krevní skupinu AB+, poukazuje ale na fakt, že i lidé s jinou krevní skupinou mohou pomoct – dalším lidem, kteří krev potřebují. Jeho příspěvek sdílelo už více než tisíc lidí, pod ním jsou desítky komentářů slibující pomoc.

pajato73 ( 10. ledna 2017 12:38 )

jsem registrovana, pomuzu rada, kdyz bude potreba. I pro tebe se najde darce Dusane, urcite!!

monikare ( 10. ledna 2017 10:12 )

Dušane, přeju ti ať všechno dobře dopadne!!!

dopdel ( 10. ledna 2017 06:32 )

 Dušane, hodně štěstí.Zvládneš to !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání