Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřeb reportérky Leony (†32): Dcerky se s maminkou nepřišly rozloučit!

Autor: aba - 
5. ledna 2017
19:04

Ve čtvrtek odpoledne proběhlo poslední rozloučení s Leonou Kočkovičovou Fučíkovou (†32), reportérkou RTVS, která na Silvestra podlehla akutní leukémii. Zanechala po sobě truchlícího manžela a dvě dcerky (7 a 5).

Leona byla na silvestrovské lyžovačce na horách, kde upadla a s brněním v rukou navštívila blízkou pohotovost. Tam zkolabovala a lékařům už se ji nepodařilo znovu probrat k vědomí. Zemřela krátce před půlnocí a pitva později ukázala, že její smrt způsobila akutní leukémie, o které ani sama Leona nevěděla. Prvním příznakem nemoci byly modřiny, které jí naskákaly po těle dva dny před smrtí.

Poslední rozloučení s reportérkou televize RTVS, která před tím pět let pracovala na TV JOJ v pořadu Krimi zprávy, bylo velice bolestné. Do krematoria se s ní přišla rozloučit nejen rodina, ale i její současní i bývalí kolegové.

„Byla velice vzácný člověk, rozsévala okolo sebe dobrotu. Byla naše sluníčko a velká profesionálka,“ říká o své kamarádce její bývalá kolegyně z TV JOJ Draha Dobrovičová. „To, co sem na ní obdivovala, bylo, že dovedla výborně skloubit rodinu a práci,“ stýská si Draha.

Všichni o ní vždy mluvili jen v tom nejlepším a tak byla síň krematoria zaplněná květinami, které vyjadřovaly hlubokou bolest všech zúčastněných. Kondolovat jejímu manželovi přišel i generální ředitel RTVS Václav Mika. Pozůstalí se s Leonou loučili po dobu mše, která se v krematoriu sloužila a jako závěrečná píseň zazněla skladba Heaven od Bryana Adamse. Leoniny malé dcerky na pohřeb nepřišly, zřejmě je rodina chtěla ušetřit traumatického zážitku. Ta si nakonec nepřála ani závěrečné kondolence.

ivoadler ( 6. ledna 2017 10:13 )

Ponechám stranou úmrtí a pohřeb, zarazila mně silvestrovská lyžovačka RTVS. To televize platí svým zaměstnancům výlety do hor? To by si mohli odpustit. I když teď je to taková móda - prý se tím stmeluje týmový duch. Ostatně když snacha dělala v bance, tak taky byla na takové outdorové akci. Banky i televize si to můžou dovolit.

janetazahro ( 5. ledna 2017 23:39 )

 Pohreb blizkeho cloveka je i pro dospeleho dost traumatizujici zazitek, zvlaste tak mlade zeny a matky dvou malych deti. Holcicky jsou jeste moc male a bohuzel je i tak ceka moc smutna udalost v jejich zivote, vyrovnat se se ztratou maminky . Je mi to moc lito.

ellenic ( 5. ledna 2017 23:20 )

Co si to vůbec autor článku dovolil, uvádět, že se dcerky s maminkou nepřišly rozloučit a ještě s vykřičníkem. Hloupý bulvární redaktor . Tohle je velmi citlivé a traumatizující pro tak malé děti. Rodina je i přes svoji bolest natolik rozumná, že nechtěla tak malé holčičky takové zátěži vystavit.

majojo ( 5. ledna 2017 21:22 )

No to je škandál! Kolikže těm holčičkám je? Pohřeb je traumatizující záležitost i pro dospělé (vyjma redaktorů Blesku), natož za takovýchhle okolností. To páni bulváři chtěli nafotit zhroucení pětiletého dítěte nebo co?

jenka ( 5. ledna 2017 20:19 )

Nedokáži nikomu nařizovat, zda tam děti přivést, nebo ne. Je mi po sedmdesátce. Viděla jsem děti, které z pohřbu žádné trauma neměly. Naopak já jsem s přibývajícím věkem na tolik neovládatelná, že pláču už před vystaveným parte i několikrát po sobě a na pohřbu někoho, koho jsem si vážila, pláču bez přestání a táhne se to se mnou třeba rok i víc. Jinak snad žádné problémy nemám. Zakázala jsem si účast na pohřbech - koho jsem měla ráda, jistě mi odpustí. Své rodině jsem zakázala, i přes jejich protesty, aby mi tradiční pohřeb zorganizovali. A není to o penězích. Je to o tom, že nechceš, aby ti činili jiní, nečiň ty jim.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání