Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obhajoba rozmetala důkazy obžaloby: Nečesaného přesto odsoudili! Je to msta soudu, rozčiloval se otec

Autor: dce, ljš - 
1. dubna 2016
15:44

Šok, nebo očekávaný závěr? Soud Lukáše Nečesaného odsoudil opět na 13 let do vězení za pokus o vraždu kadeřnice, a to i přes ráznou závěrečnou řeč obhajoby, která zcela rozmetala i těch málo důkazů, které zmínila obžaloba. Nečesaný se na místě odvolal. Státní zástupkyně si ponechala čas na rozmyšlenou, ale požádala o vzetí do vazby.

Poslední den u soudu s Lukášem Nečesaným se probíraly závěrečné řeči a konečně zazněl rozsudek. Ten, jak Lukáš správně už minulý týden odhadl, byl odsuzující – a opět na 13 let, které navrhovala státní zástupkyně. Soud nepřesvědčily ani důkazy přednesené obhajobou. „Je to osobní msta,“ vykřikoval po ukončení soudního jednání Lukášův otec.

Video VIDEO: Otec Lukáše Nečesaného považuje odsouzení svého syna za osobní mstu soudce a státní zástupkyně. - Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

Státní zástupkyně uvedla, že paní poškozená stvrdila svou výpověď a označila osobu pana Nečesaného a že popsala markanty: Poznala jsem ho, když ho pouštěli z vězení, podle úsměvu a podle vlasů.‘ Jenže svědky byl Lukáš popsán v době činu jako takový Harry Potter – měl delší vlasy, v době, kdy ho pouštěli z vězení, měl krátké vlasy jako vy, pane předsedo, uvedl u soudu Nečesaného obhájce Oldřich Chudoba.

Státní zástupkyně uvedla jako důkaz o vině i fakt, že se Lukáš vzpíral zatýkání.Když vidím i ve sdělovacích prostředcích, jak to zatýkání probíhá, tak asi málokdo by se tvářil tak, jako že dobrý den, jasně půjdu s vámi, v pohodě; a to, že policisté samozřejmě nebudou říkat, že mu dali hlavu do pytle a podobně,“ vysvětlil obhájce.

Mluvilo se o i vražedné zbrani – státní zástupkyně za ni označila březové poleno asi 40 centimetrů dlouhé, které si oběť Ludmila B. pamatovala, protože bylo černobílé.Ptám se, jak ho tam dostal pan Nečesaný? Na podlaze nikde není ani jediná tříska, na oblečení pana Nečesaného není žádná stopa po třískách, v jeho batohu se také nic nenašlo.“

Obhájce také zpochybnil už tolikrát omílané pachové stopy, které se snímaly poté, co se po místě činu prošel kriminalista bez ochranného obleku, na věci sahal policista bez rukavic. Na místě byly i trasologické stopy, u kterých se nepodařilo určit původce. 

A samozřejmě se řešila i výpověď svědka Jiřího Fundy, odsouzeného na 25 let za vraždu 15leté Elišky, který vypovídal minulý týden. Obhajoba nejprve na jeho výpověď podala stížnost – uvedl, že se neléčil, přitom je pod silnými antidepresivy. Soudce stížnost zamítl. „Státní zástupkyně říká, že Funda potvrdil úřední záznam… on tu řekl, že neví, a když jste ho vy, pane předsedo, konfrontoval s úředním zápisem s jedním odstavcem, tak on řekl, že ano, když je to tam napsáno. To je spontánní výpověď? Mělo tady být uvedeno, že je nemocen, na co se léčí, jaké léky bere, když má někdo těžké deprese a bere rivotril v kombinaci s antidepresivy, tak se to tu máme dozvědět.“

Obhajoba též zpochybnila majetkový motiv s tím, že rodina je movitá a Lukáš nemá potřebu krást. Za třešničku na dortu se ovšem dá považovat dopis svědka Zikmunda, který minulý týden potvrdil výpověď svědka Fundy. Svědek Zikmund píše v dopise, že pokud mu nebude splněno to, co mu pan kapitán Jušta slíbil, tak nebude vypovídat.“ Obhájce dodal, že advokát pana Zikmunda za ním osobně došel s tím, že jeho klient má sklony ke lhaní a smyšlenkám.

Video Lukáš Nečesaný: Soud ho poslal znovu za mříže na 13 let. - Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

Poměrně zásadní ale byla „pohádka“ o kopičce vlasů. Tu kadeřnice ještě před útokem zametla do kouta – pamatovala si, že ji neuklidila. Jenže Lukáš o kupičce vlasů mluvil ve výpovědi. „Tvrdí se tu, že pokud Lukáš Nečesaný viděl kupičku vlasů, pak musel být pachatelem, protože musel být přímo v provozovně, ne v chodbičce, jak tvrdí obžalovaný. Bylo tu prokázáno, že pachatel byl bez brýlí, chtěl bych, aby zde znalec řekl, zda mohl Lukáš Nečesaný bez brýlí vidět onu kupičku vlasů, kterou já nevidím a kterou vidí paní státní zástupkyně. Lukáš tvrdí, že kupičku viděl z chodbičky na prostředku místnosti. Lukáš tam tedy byl před tím, než ji kadeřnice zametla, a potom až přišel pachatel,“ vysvětlila obhajoba u soudu.

Lukáš Nečesaný se proti rozsudku odvolal, a tak soudní kolečko začne brzy nanovo. Co na nové i staré důkazy asi řekne odvolací soud?

nicnezpravda ( 4. dubna 2016 19:00 )

Slepota vypadá jinak Má brejle na blízko..to znamená že nepřečte knihu a písmenka na zboží,ale do dálky vidí normálně i bez brýlí..

la.ma ( 2. dubna 2016 11:38 )

tvoje bláboly znamenají, že jsi hloupá

babisovakobliha007 ( 2. dubna 2016 08:24 )

 Přijde mi děsný, že v pondělí půjde normálně do školy. I když vlastně on má individuální studium. Což je celé taky divné. Na škole, kde předtím nastudoval mu taťka zaplatil poslední rok. Takový magor a ještě si pořídil dítě jako rukojmí.

eiva ( 1. dubna 2016 23:27 )

To znamená, že ve světle nových událostí o falšování důkazů se obávají a tuší, že PK nebude odsouzený za údajné vraždy. Tresty se totiž nesčítají a tak mu chtějí přišít aspoň to křivé obvinění, i když v rukavičkách s ním nezacházeli. 

dingous ( 1. dubna 2016 21:28 )

Stíhání Kramného za křivé obvinění pokračuje Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/kauza-kramny-zastaveni-trestniho-stihani-bylo-predcasne-20160401-sjgm.h tml

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání