Kadeřnice Ludmila B. bezprostředně po napadení tvrdila, že si útočníka pamatuje, při fotografické rekognici na nemocničním lůžku Lukáše Nečesaného ale (i přes snahu hlavního vyšetřovatele ji k tomu přimět, která je patrná z oficiálního videa) nepoznala. Navíc ho ani neoznačila, když ho před ni kriminalisté postavili spolu s dalšími muži při tzv. rekognici in natura.

Video
Video se připravuje ...

Pochybný výslech na JIP: Kadeřnice ukázala na jiného pachatele! redakce Blesk TV

Následovala dvouletá odmlka, kterou mladík strávil ve vazební věznici a poté na Mírově. Paní Ludmila se po zotavení vrátila ke své práci, jen sem tam se vyjádřila do novin a opakovala, že Nečesaného nepoznala. Vše se ale změnilo v květnu loňského roku, kdy Nejvyšší soud rozhodl, že královéhradecká justice pochybila, a případ jí vrátil k novému projednání.

Na to došlo na počátku září a rodina obžalovaného věřila, že půjde jen o formalitu. Jenže kadeřnice u svědeckého pultíku zcela otočila a prohlásila, že Nečesaného poznala na záběrech v televizi. Do té doby prý média vůbec nesledovala a dříve ho prý tedy poznat nemohla.

Přiznala ale, že ji týden před jejím vystoupením navštívil právě onen kriminalista z podezřelé prvotní rekognice. Tvrdila, že spolu hovořili o její ochraně, obhajoba v tom ale spatřuje snahu její svědectví ovlivnit. Soud proto nařídil, aby reálnost jejího náhlého rozpomenutí se přezkoumali odborníci. Podle expertů si totiž lidé trpící ztrátou paměti chybějící střípky často podvědomě doplňují například na základě tvrzení svého okolí.

Posudek, jehož vypracování bylo velmi časově náročné, už v těchto dnech dorazil k soudu. Přednesen bude ve středu 24. února, rozsudek se ale Nečesaný, kterému se minulý týden narodila dcera Natálka, v tento den ještě nedozví. Jednání bude muset být odročeno, protože jedna ze znalkyň, kterou obhajoba žádá vyslechnout, se omluvila.

Nějkrásnější okamžiky štěsti...

Zveřejnil(a) Lukáš Nečesaný dne 8. únor 2016

Zpackaná rekognice, žádné stopy DNA a stopa v kaluži krve. Vše o případu Lukáše Nečesaného najdete ZDE››

Fotogalerie
21 fotografií