Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Expřítelkyně vraha, který svědčil proti Nečesanému: Lhal! Asi kvůli snížení trestu

Autor: ljš - 
26. března 2016
05:00

Snaží se začít nový život v zahraničí, teď se ale expřítelkyně vraha Jiřího Fundy nestačí divit, co se děje v Česku. Její partner totiž v pátek šokoval u soudu s Lukášem Nečesaným, když tvrdil, že se mu obžalovaný mladík, se kterým strávil tři měsíce v cele, k pokusu o vraždu kadeřnice přiznal. 

Pavlína se o vystoupení otce svých dětí dozvěděla přes internet, odstěhovala se totiž i s dětmi do ciziny. „Byl to šok. Pro celou rodinu, jeho i mou,“ řekla Blesk.cz. Tomu, že by se Nečesaný Fundovi přiznal absolutně nevěří. „Lhal, ať už dobrovolně, nebo pod nátlakem. Vnímáme to jako podlé,“ řekla.

Kdykoli totiž s ní nebo se svou babičkou o svém kamarádovi z cely mluvil, vyjadřoval se vždy pozitivně. „Vtipkovali, vyhovovali si. Dali je na jednu celu na přítelovo zažádání! Vždyť jsem i já do dopisu psala, ať Lukáše pozdravuje, a Lukáš zpět vzkazoval pozdravy mně,“ uvedla. 

Nabízí se otázka, jestli Funda nemohl poté, co se s ním Pavlína rozešla, Nečesanému závidět, že ho bývalá přítelkyně dál podporuje. „To si nemyslím, spíš měl vidinu zkrácení trestu nebo něčeho podobného, co mu zřejmě policie slíbila,“ řekla.

Zatímco u soudu se Funda dušoval, že se mu Nečesaný jednou v noci k napadení kadeřnice přiznal, své přítelkyni v dopisech tvrdil něco jiného. „Jirka jednou napsal, a to si pamatuji, že tam každej říká, že je nevinnej, ale Lukášovi jedinýmu to věří,“ prozradila. Když ho u soudu s otázkou dopisů konfrontoval sám Nečesaný, byl Funda viditelně zaražený, pak ale řekl, že by se s tím přítelkyni nikdy nesvěřil.

I Pavlínu, stejně jako obhajobu, zaráží velký časový odstup, po kterém bylo svědectví soudu předloženo jako důkaz. Jeho věrohodnosti nenahrává ani skutečnost, jak se Funda v soudní síni zamotal do popisování průběhu a okolností červnového výslechu. Státní zástupkyně Lenka Faltusová navíc odmítla komentovat, kdy záznam o tomto svědectví od policie obdržela a proč ho předložila až nyní po tři čtvrtě roce. Obžaloba může důkazy podat kdykoli, udělala jsem to v zákonné lhůtě, tedy 16. března,“ řekla pouze. Obhajoba se proto přiklání k tomu, že byly důkazy účelově „vyrobeny“ poté, co bylo speciálním vyšetřením znevěrohodněno svědectví napadené kadeřnice, která v září Nečesaného poprvé označila za pachatele. 

Připomeňte si případ Jiřího Fundy: KAMARÁDKU ELIŠKU UBODAL PRO 15 TISÍC! >>>>

Video Advokát – Nečesaný - Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání