Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž, který brutálně podřezal mladičkou Elišku: Nečesaný se mi k přepadení kadeřnice přiznal

Autor: dce - 
24. března 2016
11:55

Další den u soudu s Lukášem Nečesaným odhalil nové šokující skutečnosti. Nečesaného bývalý spoluvězeň Jiří Funda tvrdí, že se mu Nečesaný k přepadení kadeřnice v Hořicích přiznal. Jenže jak důvěryhodný může být vrah, který kvůli 15 000 korunám ubodal mladičkou dívku?

Jiří Funda s Lukášem Nečesaným pobýval ve vězení tři měsíce. On sám byl odsouzen za brutální vraždu mladičké Elišky v jejím bytě v Praze pod Vyšehradem. Kvůli finanční nouzi ji přišel požádat o půjčku. Dívka si šetřila peníze na nový notebook – 15 000 korun, které měla doma, mu dát odmítla.

Když odešla umýt nádobí, vzal jí Funda bankovky z kabelky. Dívka ho však viděla a začala na něj křičet. Funda se ji poté rozhodl zabít kuchyňským nožem. „Dvakrát ji podřízl, ale to mu nestačilo a ještě ji pětatřicetkrát bodl. Takový způsob vraždy se vymyká, bezdůvodně se choval zcela brutálně,“ popsala předsedkyně soudního senátu Veronika Čeplová, která Fundovo počínání označila za „naprosto bestiální jednání“.

Video Otřesný mord - Richard Veselý, David Malík
Video se připravuje ...

Po činu zahladil stopy, vzal peníze a dívčin mobil a z bytu odešel. Zavražděnou později objevil soused, kterému bylo divné, že přestala komunikovat s ním i s dalšími kamarády. Funda za své šílené jednání dostal od soudu 25 let. Ve vězení se setkal s Lukášem Nečesaným – sdíleli spolu celu.

„Dělali jsme spolu kraviny, třeba jsme hráli karty, a když prohrál, vybuchl a mlátil do zařízení cely, to mě zarazilo, tak jsem s ním pak ty karty nehrál. Jednou do mě silně strčil – prostě vybouchl, pak se ale uklidnil,“ tvrdil Funda ve výpovědi, která se četla před soudem.

„Přiznal se mi, že bral pervitin a kouřil trávu. Svěřil se mi, že bral tátovi peníze z trezoru. Vyprávěl mi, že byl v kadeřnictví, kadeřnici říkal baba, že ho něčím nasrala a že ji praštil! Pak říkal, že ho z toho táta vyseká,“ šokoval Funda.

Nakonec byl k soudu on sám předveden. Kvůli údajnému strachu o svůj život a bezpečí své rodiny požádal o ochranu – k soudu ho přivedli tři těžkooděnci se samopaly. Funda měl na sobě neprůstřelnou vestu a kuklu, kterou nesundal ani při výslechu.

Osobně pak potvrdil slova, která z jeho předchozí výpovědi už četl i soudce. Obhajoba ovšem požádala o osobní konfrontaci s Nečesaným bez kukly a s vyloučením veřejnosti, tu ale soud neumožnil.

Před soudem vypovídal také znalec, který se vyjádřil k předchozímu posudku o paměti kadeřnice. „Paní znalkyně je zapsaná jako znalkyně z oboru školství a kultura a jak jsem řekl, tyto otázky spadají do oboru zdravotnictví, takže v tomto ohledu není způsobilá,“ uvedl.

Promítalo se také video z místa činu, krev byla doslova všude! Soudce dále četl i výpovědi Lukášových spolužáků, někteří ho označili za normálního kluka, jiní mluvili o jeho agresivitě a o fámách, že bere drogy. „Asi bych se nedivil, kdyby to Nečesaný udělal, vzhledem k jeho výbušnosti a finanční situaci,“ řekl jeden ze studentů.

Po Fundově výpovědi mluvil u soudu i druhý vězeň, kterému se sám Funda s Nečesaného přiznáním svěřil. K případu ale neřekl ovšem nic, co by jen pár minut předtím nezaznělo. „Řekl mi, že byl 3 měsíce s Nečesaným na cimře, že je agresivní, mstivej a vztahovačnej. Že on říkal, že ho ta baba nasrala a von chytil nerva.“

babisovakobliha007 ( 26. března 2016 18:03 )

 Tady je taky zrušena diskuse? Zkouším to...

stellastella ( 25. března 2016 07:24 )

 Dneska se da vsechno koupit.nehodnitim,jestli to udelal,moc toho o pripadu nevim.Ale hodnotit cloveka podle vzhledu nebo toho co vlastni?Podle sympatii?A u nas jde vse.Dulezite jsou penize.Muj nazor je,nez udelat chybu a odsoudit nevinneho,tak at ho osvobodi.Pokud by cin spachal,dozene jo to!

oliiiii3 ( 24. března 2016 22:27 )

A co se cekalo, tatíček zaplatil miliony tak chlapecek je venku. Ono to uz jiné nebude. I kdyby bylo sto svedku.

jetotak ( 24. března 2016 20:10 )

A co dokázal mladý Nečesaný? Mně osobně je jedno, z jakých je poměrů. To že žil v Hořicích u babičky a ne s rodiči....že v té době žil, jak žil......, že nyní se bleskově posnažili o jinou image (dítě, brýle...) o tom všem se diskutuje, ta závist se odráží právě v tvém příspěvku!!!

kdoasi ( 24. března 2016 20:08 )

...Lukáši...??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání