Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nevyřešené případy roku 2015: Zmizelá podnikatelka, masakr v Horusicích a vražda kamaráda Petra Jandy

  • Autor: ljš - 
    31. 12. 2015
    05:00

    Taxivrah byl sice podle policie dopaden, řada dalších případů ale stále čeká na vyřešení. Policisté stále nevědí, kdo popravil za bílého dne ženu v tramvaji číslo 17, ani kdo zabil výbušninou manažera ve firmě na bazény. Letos jim navíc do kolonky „nevyřešené“ přibyly další čtyři případy.

  • 1.Zmizení Jany Svobodové

    Úspěšná manažerka Jana Svobodová (46) zmizela 15. července 2015 večer poté, co si zašla v pražských Holešovicích na masáž. Policistům se podařilo zjistit, že pak se svým vozem vyjela z hlavního města na Teplicko, na zpáteční cestě už ale za volantem neseděla a řídili ho dva neznámí muži. Vozidlo pak směřovalo po D1 na jihovýchod, kam dojelo ale není jasné. Signál z mobilního telefonu Svobodové byl naposledy zachycen v oblasti Antonínova Dolu na Jihlavsku.

    V autě zmizelé manažerky cestovali dva muži. Poznáte je? V autě zmizelé manažerky cestovali dva muži. Poznáte je? | Policie ČR

  • 2.Zmizení Ivany Jirkové

    Záhadou je také zmizení právničky Ivany Jirkové, která je nezvěstná od 9. listopadu 2015. Naposledy byla viděna v restauraci, kde zařizovala křest své knihy. Ta měla mít údajně politický podtext a mohla by být proto důvodem jejího zmizení.

    Ivana Jirková byla naposledy spatřena 9. listopadu odpoledne. Ivana Jirková byla naposledy spatřena 9. listopadu odpoledne. | Policie ČR

  • 3.Vražda kamaráda Petra Jandy

    Milionář Robert H., který byl blízkým kamarádem Petra Jandy, byl ubodán dvěma zakuklenci před zraky manželky 6. června 2015 pozdě večer ve svém domě v Újezdě nad Lesy. Podle policistů mluvili vrazi zřejmě rusky a na místě po nich zůstalo několik stop, jako například sluneční brýle, pepřový sprej a plastové rychloupínací pásky sloužící jako pouta.

    Roberta zavraždili dva zakuklenci v jeho luxusním domě. Roberta zavraždili dva zakuklenci v jeho luxusním domě. | Facebook.com, Blesk - Martin Přibyl

  • 4.Brutální napadení v Horusicích

    Možná šlo o peníze, možná o pomstu – motiv brutálního napadení v jihočeských Horusicích, které přerostlo v dvojnásobnou vraždu, je zatím stejně neznámý jako pachatelé. Ti rodinu, která provozuje firmu na výrobu součástek do historických motorek, přepadli 16. září večer. Během šíleného útoku bylo napadeno 8 lidí, z nichž většina byla zbita kovovými tyčemi. Dva muži – majitel firmy a jeho švagr – těžkým zraněním bohužel v nemocnici podlehli.

    František Hadrávek byl zavražděn spolu se svým švagrem. Oba podlehli vážným zraněním hlavy. Pachatelé si odnesli statisíce. František Hadrávek byl zavražděn spolu se svým švagrem. Oba podlehli vážným zraněním hlavy. Pachatelé si odnesli statisíce. | Reprofoto ČT, pořad Na stopě

  • 5.Vražda v tramvaji č. 17

    Důchodkyně Danuše S. byla za bílého dne popravena v pražské tramvaji, když cestovala linkou číslo 17. Zpočátku se spekulovalo o tom, že by jejím vrahem mohl být taxivrah, ten ale zabíjel jinou zbraní. Policie na konci června zveřejnila identikit muže, který cestoval dne 9. 4. 2014 v dopoledních hodinách vlakem z Trutnova do Kolína a který má být důležitým svědkem nebo pachatelem. Jeho výslech ale nic nového do případu nepřinesl.

    V tramvaji číslo 17 se odehrála poprava ženy (†64). V tramvaji číslo 17 se odehrála poprava ženy (†64). | archiv Blesku

  • 6.Vražda hledače pokladů

    Hledač pokladů Denis B. vyrazil v červnu roku 2014 do Klánovického lesa s detektorem kovů a pak se po něm slehla zem. Jeho ohořelé tělo bylo nalezeno až o několik dní později a ukázalo se, že byl zastřelen. Policie pak v parku uspořádala rozsáhlé manévry, pachatele ani další stopy se jim ale nalézt nepodařilo.

    Policie hledá v souvislosti s vraždou Denise B. (vpravo) muže na obrázku (vlevo). Policie hledá v souvislosti s vraždou Denise B. (vpravo) muže na obrázku (vlevo). | Facebook, Policie ČR

  • 7.Výbuch ve firmě na bazény

    Taková vražda nemá v dějinách české kriminalistiky obdoby. Jednatel firmy na výrobu bazénů v Osově u Berouna, Jan B., byl 15. ledna 2014 zabit bombou, kterou mu neznámý pachatel poslal v balíčku poštou. Na pobočce v pražských Stodůlkách ho tehdy zachytily kamery, byl ale dobře maskovaný a nikdo ho ze záběrů nepoznal.

    Tento muž poslal řediteli osovské firmy smrtící balíček. Tento muž poslal řediteli osovské firmy smrtící balíček. | Policie ČR

  • 8.Rozparovač

    Část ženského těla byla na břehu Vltavy v Praze nalezena poprvé na počátku října roku 2013, později se objevily ještě další části. V květnu loňského roku pak policisté zjistili, že ostatky patří šestadvacetileté Miroslavě z jižní Moravy, matce tehdy čtyřleté holčičky. Jejího vraha však kriminalisté nikdy nevypátrali.

1946 ( 11. května 2016 23:00 )

 Případ Jirkový vyřešen, nskrývala se někde na severu Čech, případ vraždy hledače pokladů vyřešen, zabil ho zloděj, který měl poblíž ukrytý lup, zlato apod. Měl strach, že to heldač najde. Takže Blesk neví naprosto nic.

pletuisaly ( 26. ledna 2016 17:04 )

Nějak nám ty podnikatelky mizej?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání