Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mluvili rusky a na místě nechali stopy! Za dopadení vrahů milionáře nabízí rodina 500 tisíc

Autor: ČTK ljš - 
12. listopadu 2015
13:25

Rodina milionáře a kamaráda zpěváka Petra Jandy, Roberta H., kterého ubodala dvojice zakuklenců v červnu v Újezdu nad Lesy, vypsala odměnu 500 tisíc korun za informace o pachateli. Podle policie vrahové zřejmě mluvili rusky a zanechali na místě činu řadu stop.

"Kriminalisté prošetřováním zjistili, že pachatelé byli s největší pravděpodobností cizinci, kteří mluvili rusky nebo s ruským přízvukem. Jednalo se spíše o mladší muže, kteří byli maskováni kuklami, ozbrojeni pistolí, nožem a slzným sprejem. Pachatel, který byl ozbrojený pistolí, byl menšího vzrůstu okolo 170 centimetrů, hubené postavy. Jeden z těchto pachatelů musel být po činu potřísněn krví," uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Policisté také zveřejnili fotografie stop, které pachatelé zanechali na místě činu. Jde o zásobník z pistole, plastové rychloupínací pásky sloužící jako pouta, slzný sprej a sluneční brýle. Zbraň, která byla použita při činu, je plynová pistole značky Ekol speciál stříbrné barvy.

Současně policisté zveřejnili informaci, že rodina poškozeného vypsala odměnu ve výši půl milionu korun za informace vedoucí ke zjištění pachatele. "Touto cestou prosíme případné svědky, kteří mají k této události jakoukoliv informaci, aby se ozvali na linku 158. Přivítáme také svědectví kohokoliv, kdo na přiložených obrázcích pozná věci a ví, komu můžou patřit, aby se také ozval. Důležité je i svědectví kohokoliv, kdo viděl v sobotu 6. června okolo 23. hodiny cokoliv podezřelého v okolí ulice Ctiněveská v Újezdu nad Lesy v Praze 9. Někdo si mohl také toho dne všimnout ve svém okolí zakrváceného člověka, který byl podezřelý. Veškeré tyto informace přijmeme na lince tísňového volání," řekl Daněk.

Vražda se odehrála letos 6. června okolo třiadvacáté hodiny. Operátor tísňového volání přijal oznámení o tom, že se na sousedním pozemku rodinného domu pohybují dvě maskované osoby v kuklách. Na místo proto okamžitě vyrazily nejbližší policejní hlídky, které v domě nalezly pobodaného milionáře Roberta H. Policisté mu okamžitě poskytli první pomoc a přivolali záchrannou službu, která muže transportovala do nemocnice. Tam ale později svým zraněním podlehl.

bum-bec-bum ( 12. listopadu 2015 17:42 )

asi jo.

asijo ( 12. listopadu 2015 17:15 )

Asi ukrajinci.

moiaza ( 12. listopadu 2015 16:55 )

Vraždy jsou dani za demokracii. Celý život jsme žili jako v kriminále a konečně máme svobodu a demokracii. Vraždy, loupeže, znásilnění, tunely, korupce a pod. jsou jen dani za svobodu, kterou jsem vám přinesl. Váš milovaný Alkovašek.

tajna1509 ( 12. listopadu 2015 14:05 )

rcite jsou to ti stejni co povrazdili tu rodinu tatu a stryce a td taky pry mluvili rusky a meli stejne pouta ne ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání