Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ubodání kamaráda Petra Jandy: Zachytily vrahy kamery?

Autor: shp - 
8. června 2015
17:22

Byl to movitý podnikatel a vypadá to, že právě peníze mohly být příčinou jeho brutální smrti. Podnikatel Robert H. (†64) byl v sobotu v Újezdu nad Lesy ubodán dvěma zakuklenci. Policie po podezřelých pátrá a zveřejnila fotografie mužů, kteří mohou mít s událostí spojitost. Jde o vrahy muže, který byl kamarádem zpěváka Petra Jandy?

Kriminalisté v souvislosti se sobotní vraždou pátrají po dvojici mužů zachycené na fotografiích a videozáznamu z čerpací stanice. Jedná se o osoby, které by mohly mít vztah s vyšetřovanou událostí,“ napsala policejní mluvčí Iveta Martínková.

Útok zakuklenců na Roberta potvrdila jeho žena. „Manželka zemřelého kriminalistům potvrdila, že se skutečně jednalo o dvě osoby maskované kuklami, které vnikly na jejich pozemek a poté i do domu. Tam také došlo k potyčce mezi nimi a manželem, při kterých utrpěl vážná zranění,“ informovala mluvčí.

Bohužel byla zranění podnikatele vážná a přivolaní lékaři ho nedokázali zachránit. Robert žil v Újezdu nad lesy asi dvacet let. Nejdřív bydlel v rodinném domku, poté si nechal postavit honosné sídlo. Právě v něm byl napaden.Zda šlo o loupež, či plánovanou vraždu, není zatím jasné.

Kromě manželky by měl být svědkem vloupání i jeden ze sousedů podnikatele. Ten totiž zavolal policii. Kriminalisté pátrali podle informací TV Prima v nedaleké ubytovně v Klánovicích, kde bydlí převážně Kazaši.

Je tedy možné, že vrazi se ubytovali právě v této ubytovně. To by nasvědčovalo tomu, že šlo o amatéry. Televize ještě informovala o sporech Roberta s podnikatelem Petrem Vítkem. Ty však s jeho smrtí nemusí mít nic společného.

Robert H. pracoval od roku 1968 ve firmě Ferona, čehož po revoluci využil a spolu s dalšími třinácti zaměstnanci si podle serveru Lidovky.cz půjčil peníze a koupil její akcie. Ty po dobu deseti let nesměli odprodat, udělali to ale hned v roce 2004, a Robert H. tak získal částku v řádu stovek milionů korun.

Video Policie pátrá po těchto mužích, kteří mohou mít souvislost s vraždou muže v Újezdu nad Lesy. - Policie ČR
Video se připravuje ...

jerry ( 8. června 2015 18:47 )

Sem ftipnej, že?

babana ( 8. června 2015 18:43 )

Demokracie, jo?

fandahrubes ( 8. června 2015 18:25 )

Tak konečně, Kramný je dnes venku. Nečesaný už 14 dní. Tak bacha policisté, nesbalte zase kolemjdoucí co šli kolem Roberta H.

jerry ( 8. června 2015 18:19 )

Daň demokracii.

wimr ( 8. června 2015 17:52 )

anebo u tebe v kuchyni dě v ko

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání