Kolem jedenácté večer muži zákona na zavolání sousedů vyrazili k domu, kde po zahradě běhali dva maskovaní muži. Ti se vplížili dovnitř, kde narazili na majitele. „Policie v domě nalezla pobodaného muže, který v nemocnici svým zraněním podlehl,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková. Manželka vrahy ještě zahlédla, ti utekli. „Zjišťuje se motiv činu a další okolnosti vedoucí k dopadení útočníků,“ dodala mluvčí.

Podle informací Blesku je zabitým Robert H. Srdcový fanoušek kapely Olympic a jejich přítel. V minulosti několikrát koncerty skupiny zasponzoroval. Frontman Petr Janda s Robertem založil před dvěma lety dokonce firmu. „Ta zpráva mě zasáhla. Skvělý člověk, který i když byl bohatý, vždy pomohl. A když mu někdo nevrátil, tak to tolik neřešil,“ řekl Janda pro Blesk. O motivu má ale jasno. „Někdo ho chtěl vykrást,“ dodal.

Jandu štípl hmyz, tak založili firmu

Léčivé účinky exotické papáje přesvědčily Petra Jandu, aby s Robertem H. založil firmu. Když byl totiž muzikant s rodinou před dvěma lety v Austrálii, štípl ho hmyz. Rána opuchla a nic na ni nepůsobilo. Pak se doslechl o masti z papáje, kterou zkusil… A vyšlo to! Pomalu se krémem začala mazat celá rodina a nakonec s Robertem H. založili firmu na distribuci léčivé kosmetiky do Česka.

Fotogalerie
3 fotografie