Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrazi ukradli v Horusicích statisíce! Šlo o peníze, nebo vyřizování účtů?

Autor: ljš - 
11. listopadu 2015
05:01

Vše měli perfektně naplánované a zatím spravedlnosti unikají. Policie dál pátrá po gangu vrahů, kteří v jihočeských Horusicích přepadli rodinnou firmu na výrobu součástek do motocyklů. Nově upřesnila částku, kterou si zločinci z domu odnesli.

„Motiv pachatelů je předmětem několika vyšetřovacích verzí. Tou nejdůležitější je loupežný motiv, neboť pachatelé požadovali vydání finanční hotovosti a následně si i odnesli řádově několik stovek tisíců korun,“ uvedla v pořadu Na stopě policejní mluvčí Renata Miková. „Vlastně postupně napadli všech 8 lidí, kteří se pohybovali ve firmě, tudíž museli dobře vědět, pro co jdou a proč tam jdou,“ dodala.

Otázkou ale zůstává, proč své oběti brutálně bili i poté, co je svázali. Stejně naložili i se samotným majitelem firmy Františkem Hadrávkem, který jim částku bez odporu vydal. Ten svým zraněním po dvou týdnech v nemocnici podlehl. Právě intenzita útoku by mohla naopak odpovídat motivu pomsty a vyřizování účtů. Rodina ale s nikým neměla nejmenší problémy a její firma v oboru nikomu nekonkurovala.

O pachatelích se zatím ví jen velmi málo. Podle policie byli nejméně tři, mohlo jich ale být i pět, případně dokonce sedm. K domu přijeli jedním nebo dvěma vozidly, která zaparkovali nedaleko a k dílnám se pak vkradli zezadu od zahrady, kde není plot. Byli oblečení v černém a na hlavách měli kukly, takže je žádná z obětí nemohla poznat.

Jediným vodítkem je tak svědectví syna zavražděného majitele. „Mám silné podezření, že ta komunikace, kterou jsem slyšel, probíhala zřejmě v nějakém jazyce, jako je ruština. Vybavuju si, že jsem zaslechl něco jako ‚naval děnky‘ nebo něco na ten způsob,“ řekl. Dále se pak kriminalistům podařilo vypátrat, odkud jsou a kde se prodávají plastové pásky, jimiž vrazi své oběti spoutali.

Policisté proto stále hledají kohokoli, kdo osudný den 16. září projížděl Horusicemi a viděl cokoli podezřelého, případně měl zapnutou autokameru. Zejména se může jednat o hokejové fanoušky, kteří jeli ze zápasu Českých Budějovic směrem na Tábor. Máte-li jakékoli informace k případu, kontaktujte policii přes linku 158.

 

 

 



 




kodlofon ( 11. listopadu 2015 12:25 )

Poradne proklepnou svagra.Moc zvlastni ze to prezil.

inkwizitor ( 11. listopadu 2015 10:44 )

 Vypadá to, že je to v rodine.

moiaza ( 11. listopadu 2015 09:37 )

Vrazi a zloději, že se nestydíte! Kdyby vás tak viděl alkodramatik Vašek. Ten by z vás radost určitě neměl. Okamžitě se jděte omluvit k jeho hrobu a poproste za odpuštění. Za domácí úkol si poslechněte jeho projev z Melantrichu (momentálně trezorový) a naučte se poučku o pravdě a lásce.

honza54.. ( 11. listopadu 2015 08:29 )

 pravda a láska vítězí

frantacizek ( 11. listopadu 2015 08:17 )

už se kluku přiznej. Potřeboval si peníze, tak si instruoval kámoše, proto to tam znali. Oni tě ti policajti budou sledovat do konce života, stejně jako svědomí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání