Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Křečci jako hvězdy výstav. Jak na to, aby mohl soutěžit i ten váš

CHS Mandarin’s – naše ceny z 9. mezinárodní výstavy křečků a křečíků.
CHS Mandarin’s – naše ceny z 9. mezinárodní výstavy křečků a křečíků.  (Autor: Mandarins.cz)
Autor: Eva Dudíková - 
31. ledna 2016
09:08

Nejen psi a kočky mají své výstavy. Už i milovníci křečků a křečíků mohou své svěřence ukázat na výstavách a nechat je odborně posoudit. Výstava křečků probíhá úplně stejně jako ta u psů nebo koček. Křečci a křečíci se hodnotí dle standardu a vyhrávají ti nejlepší.

Přihlaste i vy svého křečka!

V České republice se výstavy křečků a křečíků pořádají v Praze dvakrát do roka – v květnu a září. Výstavy pořádá Český křeččí klub, ale vystavovatelé nemusí být jeho členy. Dokonce ani vystavovaní křečci nemusí mít oficiální Průkaz původu (pro ně je na výstavě zřízena tzv. třída PET, kde se místo barvy hodnotí křečkova povaha). Samozřejmě je lepší, pokud PP mají, protože u křečků či křečíků z chovatelské stanice je více pravděpodobné, že budou odpovídat standardu, a tudíž mají větší šanci na vítězství. Jak se na výstavu přihlásit? Jednoduše! Stačí vyplnit výstavní přihlášku a zaplatit výstavní poplatky.

Fotogalerie Velká fotogalerie: Podívejte se, jak žijí Křečkovi! 44 fotografií

Odborní posuzovatelé vyberou ty nejlepší

Křečky a křečíky na výstavách hodnotí odborní posuzovatelé, kteří posuzují jejich vzhled, tj. hlavu, oči, uši, velikost, kondici, povahu, barvu, znaky i vhodnost výstavního boxu a přidělují jim body. Tři nejlepší křečci a křečíci z kategorií standard a PET, kteří mají v součtu největší počet bodů, dostanou zasloužené ceny.

Na výstavách se křečci nejenom posuzují, ale i prodávají

Na výstavách mezi sebou soutěží nejen křečci, ale také mladí vystavovatelé (do 7 let). Ti ukazují porotě předvedení svého křečka a jeho krotkost. Porota poté vybere nejlepšího mladého vystavovatele, kterého odmění kokardou a cenami pro jeho křečky. I návštěvníci výstavy se mohou vcítit do role porotce a vybrat nejsympatičtějšího křečka výstavy, který dostane ocenění.

Odborní posuzovatelé posuzují křečky a křečíky podle standardu (tj. ideál, jak by měli vypadat). Odborní posuzovatelé posuzují křečky a křečíky podle standardu (tj. ideál, jak by měli vypadat). | Mandarins.cz

Výstavy poskytují nejen možnost prohlédnout si křečky, navázat kontakty, popovídat si s chovateli, získat cenné rady a informace, ale také možnost nakoupit si vybavení pro křečky (krmení, vybavení, reklamní předměty, knihy aj.) a samozřejmě i křečky samotné.

Sledujte křečky živě 24 hodin denně, ŽIVĚ NA BLESK.CZ/KRECKOVI

Video  Křečkovi měli živou svačinku: Moučné červy!  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi