Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Komentář: Pistole od Zemana bychom už měli. Teď ještě nějaké teroristy

Komentář Petra Holce
Komentář Petra Holce  (Autor: Blesk)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
2. srpna 2016
05:02

Přiznávám, titulek je k prezidentovi Miloši Zemanovi trochu nefér. Ještě než nám totiž začal radit, abychom se kvůli teroristickým útokům v zahraničí ozbrojili a zatočili s případnými islámskými teroristy sami, slíbil nám teroristické útoky i u nás. Takže nepálí úplně od pasu, jak se mu poslední dobou stále častěji stává. Nejdřív slíbil teror, teď i bambitky.

Je jen otázka, kdy Zemanův teror konečně přijde. Prezident nám totiž nedávno podobně slíbil i migrační vlnu, jež se údajně převalí přes Česko, a zatím pořád taky nic! Ne že bych si ji přál, jen abyste mě správně chápali; stejně jako si samozřejmě nepřeju žádný teror. My novináři jsme možná pitomci, málokdo z nás si ale přeje být večer zastřelen v nočním klubu bandou šílených vousáčů. To už když tak kvůli vyšší pravdě někde v Sýrii, zhruba tudy vede naše zbožštění. Nebo aspoň mučednictví.

Miloš Zeman o vyzbrojení Čechů mluvil v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech, podívejte se:

Video  Zeman po útocích: Češi by se měli ozbrojovat proti teroristům.  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Spíš by mě zajímalo, co našeho prezidenta vede k tomu, že v lidech neustále hněte strach, obavy a zmatení. Jako by nám nestačily ničivé hypotéky na nejhorší byty na nejhorších místech! To fakt budeme potřebovat ještě skutečný vražedný teroristický útok, abychom Zemana případně znovu zvolili? Nemusí se bát: lidé ho milují i bez nechtěné smrti za Alláha.

Ironie totiž je, že na rozdíl od Německa, Francie nebo Belgie do Česka žádní uprchlíci nechtějí – i k našemu vlastnímu štěstí. I proto, že zůstáváme chudí, je Česko v tomhle ohledu jednou z nejbezpečnějších zemí. Jediným terorem tak zatím zůstává ten prezidentův. Díky jeho teroru poplašného strachu si užíváme skutečný strach.

Přitom Zemanův laciný populismus, kdy nejdřív pálíte, a až pak (možná) i přemýšlíte, nejlíp dokazuje právě sám Zeman. Když vláda po masakru v Uherském Brodě, při němž střelec zabil osm lidí a který svým způsobem připomíná některé teroristické útoky, zpřísnila pravidla pro získání i držení zbraní, prezident nový zákon rád podepsal. Vyslyšel prostě hlas lidu, což ve spojení s Jiřím Ovčáčkem umí jako nikdo jiný.

Čtěte víc: O čem byla řeč S prezidentem v Lánech? Podívejte se ZDE

Teď si kvůli jinému hlasu lidu, který je ovšem z velké části jeho vlastní, evidentně myslí pravý opak: tedy že zbraně v rukou amatérů znamenají větší bezpečí, i když to odborníci považují za nesmysl. A sakra, skoro bych se bál: čtyřicetiletá věková hranice pro prezidenty platí mimo jiné i proto, aby se jim nestávaly podobně náhlé mentální zvraty jako patnáctiletým puberťákům.

Ale možná už je pozdě. Z posledního průzkumu agentury STEM vyplývá, že Češi mají ze všech zahraničních politiků nejradši slovenského premiéra Roberta Fica. Bravo! Ten si doma vlastním populismem uhnětl upřímné nácky, kteří nakonec berou hlasy i jemu. Takže aby to i u nás brzy nezvedl někdo, vedle nějž bude blednout i pozdní Zeman.

ambree ( 2. srpna 2016 17:11 )

Přesně jste to napsal. Směšný redaktor by chtěl zesměšňovat někoho, komu nesahá ani po kotníky.

ambree ( 2. srpna 2016 17:07 )

Trapný humor Až tady budou, bude pozdě na řečičiky.

noram ( 2. srpna 2016 12:47 )

Že tě nechali komunisté vystudovat to už neuvádíš.

lakiz ( 2. srpna 2016 12:39 )

Až bude v ČR první mrtvý díky imigrantům a teroristům, tak Petře Holče Ti to vysvětlím osobně.

tgbg ( 2. srpna 2016 11:15 )

 Připoscaný rusřitník z hradu dělá všechno pro ovládnutí Česka ruskými negramotnými hordami.

Zobrazit celou diskusi