Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Blesk obědval v restauraci v domě Rathovy rodiny: Odsud jsou prý jeho miliony!

Autor: Oldřich Tichý - 
12. června 2012
05:34

Zašedlé záclony, ve výčepu hrací automat a blikající televize. Tři druhy piva a na jídelníčku třináct "hotovek". V téhle hospodě prý vydělala rodina Davida Ratha (46, dříve ČSSD) majlant! Tedy alespoň podle jeho otce, který tak vysvětlil doma ukryté miliony. K restauraci Na Růžku v Roudnici nad Labem ale mají Rathovi opravdu blízko...

Zatímco se exhejtman za ČSSD a obviněný poslanec David Rath musí už čtvrtý týden spokojit s vězeňskou stravou v litoměřické vazbě, v "jeho" hospodě Na Růžku podávali včera třeba povedený jelení guláš nebo těstoviny s kuřecím masem. Ptáte se, co má David Rath s podnikem společného? Je to jednoduché – dům, ve kterém sídlí, patří jeho rodině. A jeho bratr Michal (54) je v živnostenském rejstříku už osm let veden jako zástupce rodinné firmy Rathových – 4R, odpovědný za hostinskou činnost.

V restauraci je ve všední den po poledni prázdno a personál se nepředře. Jakmile ale přijde řeč na to, zda má Rath s podnikem něco společného, má servírka nakvap. „Nevím o tom,“ opakuje tak rychle a rozhodně, že jí lze těžko uvěřit, že neví nic víc.

Na to, že Rathovi v hospodě podnikali, si pamatují i někteří lidé v sousedství. A potvrdil to i otec exhejtmana, Ratmír Rath (81). „Manželka vedla v Roudnici restauraci, kde si jeden boháč objednával samé zabijačky a vydělala tak majlant. Začala to schovávat,“ řekl poté, co policie našla u jeho syna ukrytých 10 milionů. Jeho žena to potvrdit nemůže, před pár lety zemřela.

Protože hospoda Na Růžku je ale typická "lidovka", měl by se Ratmír Rath příště držet aspoň dalšího ze svých tvrzení – podle něj vydělal nalezené peníze on sám, když byl jako lékař ve službách katarského emíra. V Roudnici to na milionové kšefty vážně nevypadá.

Oběd u Ratha

Své oblíbené pečené koleno s hořčicí by si sice David Rath v roudnické restauraci Na Růžku dát nemohl, přesto je ale třeba místní kuchyni pochválit. Jelení guláš s houskovým knedlíkem byl správně kořeněný, knedlíky čerstvé, kuchař nezapomněl na zelenou cibulku. Špatný nebyl ani teplý těstovinový salát, i když kousky kuřete byly místy vysušené. Bramborová polévka i točená limonáda splňovaly to, co by od nich člověk v podobném podniku čekal. Porce poctivé, ceny lidové.

ochman ( 13. června 2012 00:02 )

Blesku jak víte jak ta restaurace vypadala před lety a co se v ní podávalo ? Opět další článek s NULOVOU vypovídající hodnotou !!!!!!!!!!!

enriko ( 12. června 2012 18:04 )

Že by dlužil státu na daních? Takže ještě daňový únik?

enriko ( 12. června 2012 18:03 )

Určitě

hlinsko ( 12. června 2012 15:34 )

Seš ňákej chytrej Simeone - Řebíček s Dalíkem se dohodli na tom, o kolik to mají odfláklnout a o ten rozdíl se šábli na půl - vím to z důvěrného zdroje debile Dalík s Řebíčkem kradli všemi způsoby jak z předražení, tak přes nedodržení kvality, tak přes mýtné brány - Dávali ovšem dvacátky Topolánkovi a dalším a také Rampulovi, za to zametání pod koberec, když nějaký blbec podal ze závisti, že také nedostal, trestní oznámení. Tak to chodí u pravicových vlád. Ráth byl sebestředný a nechtěl se dělit - to má za to, proto tak dopad

hvezda8 ( 12. června 2012 14:28 )

PÁNI REDAKTOŘI UŽ JSTE UBOHÝ NEVÍTE UŽ JAK UBLÍŽIT ČLOVĚKU KTERÝ SE NEMŮŽE BRÁNIT ALE JINÉ DALEKO VĚTŠÍ ZLODĚJINY NEŘEŠÍTE.NEBO SI UZBOZE MYSLÍTE ŽE TA ESESÁCKÁ ODS VYHRAJE VOLBY,JSTE ASI NATVRDLÍ KDYŽ NEZNÁTE NÁZOR LIDU. JÁ VÍM ŽE VÁS PLATÍ PRAVICE ALE STEJNĚVÁM VÁM TO PO VOLBÁCH ZARAZÍME A BUDE OD VÁS POKOJ

Zobrazit celou diskusi