Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Auto není trezor: Pro policisty neplatí vlastní varování

Autor: Jitka Žigová, hto - 
9. září 2010
06:50

Slogan Auto není trezor, jímž policisté často varují neopatrné řidiče, zřejmě sami neberou příliš vážně. Na parkovišti u hradeckého obchodního domu Kaufland policejní hlídka přímo nabídla k vykradení svůj služební vůz, v němž nechala uložené věci a speciální výbavu.

Nepřehlédnutelné auto v policejních barvách ještě více budilo pozornost okolních návštěvníků marketu nedbalým způsobem zaparkování. Řidič se nezdržoval srovnáním vozidla do označeného pole pro stání a nechal auto postavené zadním kolem na obrubníku. To přitom bývá v autoškolách i důvodem pro vyhazov ze zkoušky.

Příležitost dělá zloděje

Ještě překvapivější bylo, že policista i s kolegyní opustili vůz a nechali stažené okno v pravých předních dveřích. Zatímco oba byli v obchodním domě, pro případné zloděje tak byla na dosah veškerá výbava policejního auta včetně policejní čepice a rukavic ponechaných na palubní desce jako suvenýr.

Jednáním hlídky se na podnět Blesku začalo zabývat vedení hradecké policie. „Bylo to předáno k řešení přímému nadřízenému,“ uvedla stručně mluvčí Anna Pešavová.

smrk ( 9. září 2010 11:21 )

Ta čepice by se mě hodila, alespoň by mě na zahradě nekapalo na maják když tam něco dělám. Jinak bych ty policisty nechal "popravit" i s tím práskačem.

Zobrazit celou diskusi