Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Češi kritizují cizince: Smrdí stejně jako my!

Opravdu Češi smrdí víc, než obyvatelé jiných zemí?
Opravdu Češi smrdí víc, než obyvatelé jiných zemí?  (Autor: acs)
Autor: rvs, val - 
12. července 2010
05:00

Nejsme smradlavý národ, říkají Češi v diskusi na Blesk.cz. Ostrá kritika hygienických návyků lidí v Česku ze strany cizinců, mnoho čtenářů pořádně naštvala!

Anketa v ulicích Prahy - Jsme smradlavý národ či nikoliv?

Video  Anketa: Ptali jsme se Českého národa, zda souhlasí s tím, že jsme smradlavý národ...  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Čtenáři nesouhlasí: Cizinci nejsou o nic lepší!

Pro lidi, šířící kolem sebe v českých hromadných dopravních prostředcích výrazný odér potu, se už dokonce mezi cizinci vžil ironický termín Czech Shower (Česká sprcha).  Skutečně je ale mezi hygienickými návyky v Česku a v jiných státech takový rozdíl? Mnoho čtenářů si to rozhodně nemyslí.

"V cizině smrdí MHD úplně stejně jako tady, nebo možná trochu jinak, ale rozhodně ne méně," píše diskutující s přezdívkou Mouse. "Jak může někdo tvrdit, že ti, co páchnou, jsou Češi," píše další diskutující. "Těmi tchoři mohou být klidně ušmatlaní cizinci, kteří si nechtějí nechat ujít žádnou pamětihodnost," dodává Dreamss. Podle čtenáře Bcase mají problém se zápachem v MHD i v mnoha dalších zemích. "Projezdil jsem metro v New Yorku, Paříži, Londýne... a všude je to stejné. Tak nechápu, co tem cizincům vadí," píše.

"Jestliže u nás se spotřebují v průměru dva deodoranty na osobu a rok a v Německu 4,5, pak i tam nutně musí být lidé, kteří páchnou," komentuje nelichotivé statistiky Paula1. "Protože člověk, který je běžně používá, jich spotřebuje mnohem víc, já tak okolo deseti," dodává. "Je pravda, že třeba Řekové smrdět nemůžou, protože se při své práci nezpotí," komentuje ironicky Nazzor.

Čtenáři souhlasí: Češi smrdí, je to ostuda!

Jiní diskutující ale dávají cizincům za pravdu. Podle jejich názoru Češi opravdu zanedbávají hygienu a ztrapňují tak naši zemi před celým světem.

"Že smrdíme je pravda. Praha (a celá ČR) je smradlavý popelník Evropy a v kombinaci s týden starým potem na hadrech se vážně nemáme světu čím chlubit," myslí si Pavlus. "Souhlasím!!! Jako národ smrdíme! Stačí projít město, to je figurek, co nic nevědí o ranní hygieně, o deodorantu ani nemluvě," kritizuje diskutující s přezdívkou Koprnda. "Němci se sprchují zvláště v létě fakt několikrát denně," popisuje další čtenář. "Češi jsou nevídaní burani - stačí čuchat ten odporný puch například v metru, v autobusu," nebere si servítky Vinnetouvi.

"Žiji několit let v Anglii a mimo jiné i cestuji, ale je pravdou, že cestovat nebo procházet mezi českým národem je někdy velmi nepříjemné," stěžuje si diskutující, skrytý za číslem 2323. "Pokud se tohle stane někde venku, že zavane nepříjemný pach potu, je to vážně ojedinělé. V jiných zemích žije mnoho národů, takže Česká republiko, nešetřit vodou a řádně se sprchovat, dodává 2323.

poool ( 13. července 2010 17:27 )

Tak tos byl ty , kdo mne očichával u Národního. Marta Issová

geza ( 13. července 2010 00:07 )

dělali jsme průzkum a pořadí je následující,nejvíc smrdí Kolumbijci pak Amíci,dál Ukrajinci,Rusové,poláci,Němci a pak jsou Madaří a dalších patnáct národů a potom následují Češi,nejvíc ženy a hlavně ty mladší.Nedávno jsem u divadla potkal herečku martu issovou a to byl smrad,jako ve chlévě,neuvěřitelné

matyldamatylda ( 12. července 2010 22:23 )

Noooo,věděla bych i o větších pikantnostech

zirafa ( 12. července 2010 22:13 )

ale nejhorší jsou baby, co zvednou ruce v tílku a z podpaží se jim dere chlupatý květák!!! to zvracím, jen když to vidím a ani nemusím čuchat.... blééé a věř, v MHD jich nevidím málo....

matyldamatylda ( 12. července 2010 22:08 )

Žirafo a víš,že tomu začínám věřit,když to tady tak sleduji Já už jsem z toho tak zblblá,že když někoho potkám,lehce nasaji a přemýšlím_ -vyholen-nevyholen?? -Byla rybička se zeleninkou NEBO kus špeku??? -vypláchnutá střeva - nevypláchnutá střeva??? -Čech - černoch - Ukrajinec....???

Zobrazit celou diskusi