Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Češi smrdí, ale... nejsme nejhorší!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: val - 
13. července 2010
05:44

Ve světe se traduje, že nejvíce zapáchají černoši, někde uprostřed jsou prý Evropané a naopak "nejvoňavější" jsou údajně Asiaté. Po několika ostrých článcích a neméně drsných reakcí čtenářů, se ale může zdát, že nejsmradlavější národ na světě je právě ten český.

Praha je podle počtu zahraničních turistů sedmá v Evropě, celosvětově se pohybuje na konci druhé desítky. Cizinci opouští naší metropoli s pocity, že viděli nádherné město, ale také...,že pořádně smrdíme! Praha je atraktivní město, je hodně na očích a z reakcí turistů tak můžeme usuzovat, že jsme skutečně sto let za opicemi. Jenže realita je trochu jiná.

Nejhorší jsou Ukrajinci

I když na tom ve srovnání s jinými zeměmi nejsme nejlépe, to platí dvojnásob pokud vyrazíme od nás na Západ, tak se najdou i větší "smraďoši". "Je to vše o osobní hygieně. Nejhůře jsou na tom v Rusku a na Ukrajině. V takovém Kyjevě nebo Moskvě je to v hromadné dopravě ještě mnohem větší zápach," říká mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamura.

"Příkladem pro nás je Vídeň nebo Mnichov. Troufám si dokonce říci, že když v Mnichově nastoupíte do hromadného dopravního prostředku, tak vám to tam voní. Je to opravdu obrovský rozdíl," dodává Okamura.

Jak už jste se mohli v předešlých příspěvcích dozvědět, cizinci si těchto věcí pečlivě  všímají. Pro zápach potu v českých dopravních prostředcích dokonce vymysleli hanlivý termín  "Czech shower" neboli Česká sprcha.

Proč si Češi nedají říci?

"Nezměnilo se to za 20 let, takže v nejbližších měsících či letech neočekávejme výraznější posun. Je to především o sociálním postavení, kultuře národa. Věřím, že změna přijde s další generací," říká Tomio Okamura.

"Je zvláštní, že u nás běžně vidíte ženy, které nemají vyholené podpaždí. To je třeba v Japonsku nepředstavitelné. I starší ženy vědí, že je to nehygienické a odpudivé," dodává na závěr Okamura.

Jirka1313 ( 14. července 2011 21:11 )

Už se mi opravdu dělá špatně z toho přemoudřelého a nafoukaného trouby, jak všechno ví a o všem by rád rozhodoval. Je to hochštapler.

speee ( 14. července 2010 20:55 )

Víte, proč mrdí Pražský MHD?? Protože v něm jezdí plno turistů z ciziny!

arcaben ( 13. července 2010 20:40 )

Ten palec patří samozřejmě DOLU!!

arcaben ( 13. července 2010 20:39 )

Ty máš nejspíš úpal,tak Tě raději ani řešit nebudu,protože tak stupidní názor se hned tak nečte ani neslyší!!Řekni doma rodičům i prarodičům ať se jdou vykoupat,protože jsou starý a tudíš smrdí!!Chápeš CO jsi napsal/a za zho..va..dilost??

lamis ( 13. července 2010 13:53 )

pach potu je dan podnebim , klima ,ve kterem urcity narod zije ,cernosi, protoze jsou vetsinou bez ochlupeni a ziji v horku ,tak vydavaji ,silny pronikavi cpici pot ,evropane maji take jiny pot , ovsem azijci ,,kteri pry voni ,tak to je sila , staci k nim jen zajit na rychle obcerstveni, staci jen projit okolo, nejim to, ty jejich cuchty ,smrad jak v opicarne ,nazvraceni a ta, jejich pachnouci jidla, a ty byty, kde bydli, to smrdi , kdyz doma vari cele sidliste

Zobrazit celou diskusi