Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V zatopených oblastech už našli tři mrtvé!

Autor: ČTK, rvs, sč - 
2. června 2010
18:19

Třetí oběť povodní! V Brně našli hasiči v potoce tělo mrtvého muže. Pravděpodobně ho strhl proud. Předtím v 16 hodin vytáhli hasiči z řeky Dřevnice v Lužkovicích na Zlínsku další mužské tělo. Bylo zaklíněno mezi větvemi  vrby uprostřed rozvodněného toku. Dalšího mrtvého našli na Hodonínsku v rodinném domě.

"Podnikli jsme několik pokusů, ale nebylo možné se k oběti dostat. V člunu se to nakonec podařilo za 45 minut. Zajistili jsme tělo lany do přijezdku kriminalistů," uvedl mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Kriminalisté nyní zjišťují, o koho jde a zda byl muž obětí povodně. Od rána na policii pohřešování osoby totiž nikdo nehlásil.

Na Uherskohradišťsku je nejhorší situace v Kunovicích. Majitelé 30 domů
staví hráze z pytlů, Na jejich domy se  valí voda z řeky Olšavy. S pytli
plnými písku jim pomáhá i deset hradišťských policistů.

V rodinném domě našli mrtvého muže

Záchranáři našli v jednom z rodinných domků, které v Louce na Hodonínsku ohrožovala povodeň, mrtvé tělo muže. Příčinu vyšetří policie. Zatím není jasné, zda muž zemřel přirozenou smrtí, nebo jeho smrt mohl někdo zavinit.

Starostka Anna Vašicová uvedla, že se na úmrtí přišlo právě díky povodním. Ohrožené domky totiž obcházeli a kontrolovali záchranáři. "Jinak k úmrtí nemohu zatím nic říci, teprve k nám míří policie," uvedla Vašicová.

V Louce způsobil potíže především noční a dopolední déšť. Nasáklá země již nedokázala déšť pohltit, a tak se proudy vody začaly valit z kopce a polí do vesnice. V obci voda vytopila sklepy a zaplavila hřbitov. Zátopu na hřbitově místní nepamatují.

Z druhé strany Louku ohrožovala Velička. Říčka, která v okolí mnohde vystoupala na třetí stupeň povodňové pohotovosti a rozlévala se do polí, však nakonec v Louce zůstala v korytě. Situace se podle Vašicové od odpoledne obrací k lepšímu. Místní doufají, že nepřijde další povodňová vlna.

"Hasiči odčerpávají vodu ze sklepů. Jedna parta už skončila a přesouvá se pracovat na hřbitov," popsala Vašicová.

odol ( 2. června 2010 17:57 )

Nebyl to absolutní víťez hry na schovávanou,no povodeň mu pokazila jeho triumf?Je to hrozné.

Zobrazit celou diskusi