Na místě taxikářské blokády jsou dopravní policisté a snaží se řídit dopravu. „Nelze situaci řešit jednoznačně tak, jak by si mnozí představovali, tedy odtahem. Nelze to paušalizovat, ke každému jednotlivému vozu musíme zjistit, zda se nedopouští přestupku,“ řekl Blesku policejní mluvčí. „Prosíme řidiče, kteří musí daným místem projet, o trpělivost.“

Pokud můžete, objeďte to

Podle Tomáše Hulana je jasné, že mnozí projíždějící nezúčastnění řidiči s akcí taxikářů ne až tak úplně souhlasí. „Platí naše velké prosby těmto řidičům, aby se nezdržovali projevy svých názorů a věnovali se plynulosti dopravy a v rámci možností projeli místem co nejbezpečněji. Tím nebudou zdržovat řidiče, kteří jsou v koloně za nimi,“ dodal.

Řidiči by v pondělí dopoledne měli zvolit k průjezdu do metropole, obzvláště do centra, objízdné trasy. Směrem od Holešovic lze jet například na nábřeží Kapitána Jaroše, Edvarda Beneše, případně lze sjet na křižovatce U Bulhara a podjet kritické místo Opletalovou ulicí.

Ze směru z Wilsonovy ulice mají řidiči zvolit cestu přes Vinohrady a dál kolem Flory. „Možná se to zdá dál, ale cesta bude rychlejší,“ upozorňuje Hulan.

Taxikáři svůj protest ukončili až po osmi hodinách, po 13. hodině začaly jejich vozy z magistrály postupně odjíždět.

Pondělní blokáda:

Fotogalerie
16 fotografií