Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Co nás ještě čeká? Slovensko zakázalo dovoz a prodej českého alkoholu!

Slovensko zakázalo prodej a dovoz alkoholu z Česka.
Slovensko zakázalo prodej a dovoz alkoholu z Česka.  (Autor: Blesk - Jiří Hadač)
Autor: red, ČTK - 
18. září 2012
14:01

Slovensko zakázalo prodej a dovoz alkoholu z Česka. Reaguje tak na sérii otrav a úmrtí metanolem. Zákaz prodeje alkoholu z ČR s výjimkou vína a piva už od neděle zavedlo Polsko.

Od úterních 17 hodin je na Slovensku zakázaný prodej a dovoz českého alkoholu. Slovenského ministra zemědělství Ľubomíra Jahnátka k tomu donutila vlna otrav a úmrtí pančovaným chlastem v Česku!

"Zákaz by měl trvat do doby, dokud Česká republika nedostane situaci pod kontrolu," řekl ČTK Jahnátek. Dodal, že detaily ohledně zákazu importu a distribuce českého alkoholu budou známy později.

Nekvalitním českým alkoholem se na Slovensku otrávili čtyři lidé. Všichni pili slivovici, kterou si obyvatel východního Slovenska objednal přes internet v Česku. Podle lékařů jsou všichni mimo ohrožení života. V obchodech, hospodách ani restauracích slovenští inspektoři alkohol s vysokým obsahem metanolu dosud nenašli.

Stejný zákaz platí od neděle v Polsku, s výjimkou piva a vína.

V Česku po otravě metylalkoholem zemřely přes dvě desítky lidí, dalších několik desítek osob je v nemocnicích. Jahnátek nepřímo kritizoval českou vládu za to, že nerozhodla o zákazu vývozu alkoholu z Česka, když zavedla prohibici na konzumaci lihovin. "Pokládáme rozhodnutí české vlády za nedostatečné, nechrání občany okolních zemí," zdůraznil slovenský ministr.

odol ( 18. září 2012 19:44 )

Au,au,au-do hlavy ne!!!

odol ( 18. září 2012 18:44 )

Dig more,pravda!!!

odol ( 18. září 2012 18:43 )

Je to také zvláštne.Môj známy má frajerku,ktorá ho ale veľmi nechce,lebo dosť pije.On ju zase chce,len keď má ,,drnbuté,,.Také perpetum mobile....kto vie aký to bude mať priebeh,ke´d české kamiony budú stáť v Lanžhote a čakať ,,na zelenú,,.Možno to bude koniec jednej veľkej lásky a vidno ako hlupák,ktorý ,,napančoval,, chlast v ČR ovplyvnil osudy ľudí v celej EÚ..

kacota ( 18. září 2012 18:37 )

Odol, budeš si musieť nájsť cigánku, pri pohári tokajského a pekne pred ňou tokať jak tetrov, nech to má trocha úroveň

kacota ( 18. září 2012 18:35 )

Ked zakážu na SK tvrdé, to jak keby v bordeli zatrhli sex.. Môžu to zabalit..Pije každý, vždy a všade pri každej príležitosti a žiadne pivko alebo pohár vínka..Už na ulici, na uvítanie, pred jedlom, počas jedla, po jedle, ku káve, za kávou, do jednej nohy, do druhej nohy, na rozlúčku, kapurkový...Je tak, odol ?? bez chlastu sa neobíde ŽIADNA oslava, pohreb, svadba, kar, zoznámenie, rozchod, narodenie, prehra, výhra, vo velkom sa slope tvrdé tak, že človek ako ja čo nevypije ani kvapku pôsobí ako z inej planéty. Čím ďalej na východ, tým je to horšie. Preto chráň boh pred niečím podobným, myslím že u nás by sa za flašku aj vraždilo. Bohužial ..

Zobrazit celou diskusi