Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kalousek: Šikanu lidí a vládu vůdců odmítáme. Česko nepatří na periferii EU

Autor: ČTK, Mii - 
4. září 2017
18:21

TOP 09 v pondělí zahájila v Praze hlavní část své předvolební kampaně pro letošní sněmovní volby. Naváže na hlavní proevropský motiv kampaně „Neuhneme“, který doplní o další slogany. Strana chce klást důraz na lidské svobody, podporu podnikání a omezování byrokracie. Předseda Topky Miroslav Kalousek přitom hlásí, že odmítá vládu vůdců. A chce, aby se Česko nepohybovalo na periferii EU, ale více v jejím centru.

„Prosazujeme politiku, která svobodu každého člověka chrání, nikoliv oslabuje a lidi šikanuje. Prosazujeme vládu práva, nechceme vládu vůdců,“ řekl o kampani předseda strany Miroslav Kalousek.

Vyzdvihl také to, že TOP 09 je proevropská pravicová strana, a proto se bude snažit zasadit o to, aby význam Česka v EU vzrostl.

„Usilujeme o to, aby se význam ČR v EU zvyšoval. Nedopustíme, aby se naše země ocitla na její periferii. Evropskou unii si neidealizujeme. Víme, že se musí změnit, ale musí se změnit s námi, v jejím hlavním proudu, ne bez nás,“ vysvětloval Kalousek, který povede středočeskou kandidátku TOP 09.

Žena má právo na rodinu i kariéru

Místopředsedkyně strany Markéta Pekarová Adamová k tomu dodala, že kromě prozápadního směřování jsou v TOP 09 klíčovými tématy vzdělání, podpora vědy, inovací a rodiny.

TOP 09 proto usiluje také o daňové odpočty pro pracující matky, možnost příspěvku na penze rodičů v rámci důchodové reformy a stát jako službu.

„Přirozené je chtít jak rodinu, tak práci, proto říkáme, že žena má právo na rodinu i kariéru. Rodiny TOP 09 podpoří například nabídkou nových možností pro pracující matky, které si budou moci odečíst z daní náklady na hlídání dětí nebo využít státní rodičovský příspěvek pro prarodiče a výhody dětských skupin,“ uvedla Adamová.

Aby lidé nebyli lhostejní a přišli k volbám, apeloval čestný člen TOP 09 a pražský lídr Karel Schwarzenberg. „Naše země je na křižovatce, proto je třeba každého hlasu. Jsme strana, která neuhne ze svých zásad, a vážíme si všech, kteří vědí, že mají odpovědnost k současnosti i budoucnosti naší země,“ řekl na tiskové konferenci.

TOP 09 chce zaujmout pojízdnou kavárnou i elektrickou rikšou

V kontaktní kampani chystá TOP 09 v krajích novinky, za voliči vyrazí třeba na tříkolkách i s veterány. V Libereckém kraji bude lídr Václav Horáček řídit tříkolovou elektrickou rikšu, upravenou pro rozvoz kávy a nanuků.

Olomoucký lídr Aleš Jakubec chce jezdit za voliči ve veteránu volkswagen brouk. V Jihočeském kraji bude kampaň spojená s uměním street art. Středočeští kandidáti zase chtějí zaujmout voliče mimo jiné pojízdnou kavárnou.

Kontaktní kampaň podpoří strana čtyřmi miliony korun, minimálně stejnou sumu do ní vloží jednotlivé kraje. I z těchto peněz bude placena volební brožura, kterou chtějí pražští kandidáti Dominik Feri s Markétou Pekarovou Adamovou oslovit prvovoliče a další mladé lidi.

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
sairait ( 7. září 2017 08:35 )

 tito zloději a nemehla by nás podle jejich keců hned okradli na poplatcích u doktora a v lékárně, ten jejich Héger nikdy o ničem jiném nemluví

gabreta ( 4. září 2017 22:49 )

Tak to bych bral a šel se na takovej seskok kouknout s vidlema, kdyby náhodou!!

auslak ( 4. září 2017 22:09 )

Uvěříme těm slibům jenom když všichni TOPáci seskočí Kalouskovým padákem.

hejhej ( 4. září 2017 22:05 )

bumb: Osekali všem, jenom sobě přidali. A ta odporná TOPka nechtěla přidat nic důchodcům. Takovou zlodějskou stranu v čele s arogantním opilcem nemůže volit člověk, který myslí a nezapomíná. Ta potetovaná paní ani Plíšek tuto zkorumpovanou stranu nezachrání.

bumb ( 4. září 2017 20:54 )

Laudát,Langšádlová i se spáčem už zmizli z obrazovek protože nezabrali a ted se preferuje PLíšek a Adamová.Ubožáci prolhaní zloději.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa