Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

TOP 09 změnila logo. V boji o voliče jí má pomoci Schwarzenbergův motýlek

Autor: ČTK, bk - 
23. března 2017
20:20

TOP 09 změnila logo, zařadila do něj motiv motýlka, jakého nosí její čestný předseda Karel Schwarzenberg. Oznámil to předseda strany Miroslav Kalousek, podle kterého chtěla strana po devíti letech své logo oživit před volbami. Připomeňme, že v některých průzkumech se TOP 09 pohybovala i pod pětiprocentní hranicí nutnou pro vstup do Sněmovny. Program pro volby by strana chtěla představit v první polovině května.

„Naše logo je devět let staré, my jsme ho chtěli trochu oživit, dát tomu více energie, elánu i trochu té lehkosti. Toho typického schwarzenbergovského motýlka, s kterým samozřejmě v kampani lze dělat řadu vtipů, protože do kampaně patří i vtip,“ řekl Kalousek.

Podle něj změna není vedena snahou zacílit na nějakou konkrétní skupinu nových voličů. „Každá firma čas od času trochu oživí svůj odznak, své logo. Dělají to i politické strany a my jsme se to rozhodli udělat do téhle kampaně. Není to tak dramatická změna, která by zmátla naše voliče, je to evidentně naše logo,“ řekl.

Kalousek rovněž uvedl, že strana pokračuje v přípravách volebního programu, který bude vycházet z dříve představeného programového dokumentu Vize 2030. „Teď komunikujeme vizi a z diskuse čerpáme do programu, na kterém intenzivně pracujeme. Program chceme mít hotový do konce dubna a předpokládáme, že v první polovině května ho zveřejníme,“ řekl.

VIDEO: Karel Schwarzenberg byl hostem ve Studiu Blesk

Video Studio Blesk s Karlem Schwarzenbergem - Blesk TV
Video se připravuje ...

Ve stejné době jako definitivní verzi programu by TOP 09 podle Kalouska chtěla schválit i lídry krajských kandidátek pro podzimní volby.

VIDEO: Jak Miroslav Kalousek zhodnotil krajské volby 2016?

Video  Miroslav Kalousek hodnotí výsledek voleb.  - Blesk/David Malík
Video se připravuje ...

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
krupan10 ( 10. května 2017 09:52 )

kté tomof muj

henryj ( 9. dubna 2017 09:57 )

TOP 09 s motýlkem podkoního a DOMINIKEM FERI na bilboardech,s písničkou Heluš VONDRÁČKOVÉ,kdo ví co chytila na pasece a byla by to bomba předvoleb těch darmojedů a nemyslících. Bolek POLÍVKA by řekl;"MIRKU JSTE HŇUPI" nepijte už,hlópnete !!!

ilonaa52 ( 25. března 2017 18:55 )

 Seru na volby, hrabou si do svých koryt a ten ospalý chrocht mne vytaci společně s blbem Kalouskem.

salto ( 24. března 2017 11:09 )

Šláfenberk, Kalousek, Feri - lidi todle kdyby dostal do rukou Dietl, to by byla estráda, kam by se hrabala přeslavná Nemocnice na kraji...

salto ( 24. března 2017 11:05 )

Ktééé tóóómof muj...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa