Josef Babka kandiduje za KSČM, je radním kraje, zastupitelem Ostravy a pracuje také v podniku Vítkovice. V minulosti se živil jako dělník v ocelárně nebo jako právník. Jak by vyřešil největší bolesti Moravskoslezského kraje? Nejen to se dočtete ZDE.

Lukáš Curylo je dvaačtyřicetiletý kandidát lidovců, který se narodil v Ostravě a také tu studoval. Je členem krajského zastupitelstva, řídí Charitu České republiky a má čtyři děti. Jaké je řešení špatné kvality ovzduší? I to čtěte ZDE. 

Liana Janáčková kandiduje za Nezávislé. Pracuje jako starostka ostravského městského obvodu Mariánské hory a Hulváky, je také zastupitelkou Moravskoslezského kraje. Proslula svými ostrými výroky na adresu Romů. Proč chce i tentokrát voličům rozdávat zápalky? Přečtěte si to ZDE.

Lídrem společné kandidátky hnutí Ostravak a Starostů je Petr Jančík. Je mu 56 let, pracuje na univerzitě jako pedagog a výzkumník, zabývá se životním prostředím. Politické zkušenosti sbíral jako zastupitel Ostravy a také jeho městské části Poruba. Jaké je podle něj řešení problémů kraje? Na to odpovídal ZDE.

Pavel Koruna kandiduje za Úsvit a Blok proti islamizaci a je v politice nováčkem. Je mu 47 let a pracuje jako báňský záchranář. Je ženatý a má jednu dceru. Mezi jeho záliby patří hlavně sportovní letectví. Kandiduje po boku blogerky Dominiky Myslivcové, která o sobě tvrdí, že by se raději „zabila, než aby nosila fejkovou kabelku“. Jaké jsou jeho priority, aby zlepšil kraj? Podívejte se na jeho vyjádření ZDE.

Jakub Unucka vystudoval strojní inženýrství a je ředitelem firmy zabývající se identifikačními systémy a místostarostou obce Klimkovice. Ve volném čase se angažuje v oblasti zlepšování ovzduší v regionu nebo historii. Je ženatý a má dceru. Kdyby se stal hejtmanem, chtěl by investovat hlavně do infrastruktury a přitáhnout do Moravskoslezského kraje nové firmy. Více o něm najdete ZDE.

Miroslav Novák je hejtman Moravskoslezského kraje, kterému je 44 let. Je ženatý, má tři děti a mezi jeho zájmy patří sport a historie. Do nadcházejících voleb jde s plánem přebudovat strukturu místního průmyslu tak, aby odpovídal 21. století. Zároveň si ale s sebou nese stín místního „kmotra“ Martina Dědice. Počet jejich vzájemných telefonátů a zpráv dosáhl čísla 5 077. Jak to v předvolební debatě Blesku okomentoval? Čtěte ZDE.

Ivo Vondrák je sedmapadesátiletý rektor Vysoké školy báňské v Ostravě. Mimo jiné také hlavní autor projektu vybudování jednoho z největších superpočítačů v Evropě a hráč tenisu. Kraj by chtěl částečně řídit jako firmu a věří, že se mu podaří snížit nezaměstnanost. Co dalšího kandidát hnutí ANO vzkazuje voličům? Pokračujte ve čtení ZDE.

Podívejte se také na celý záznam debaty z Moravskoslezského kraje:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku z Ostravska: O problémových Romech a OKD Blesk.cz

Co slibují kandidáti na hejtmana Moravskoslezského kraje voličům? Podívejte se na jejich 30sekundové vzkazy:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Moravskoslezského kraje: Tohle slíbili voličům. Blesk TV

Nahlédněte do zákulisí debaty:

Fotogalerie
32 fotografií

Volby 2016 na Blesk.cz zde >>>