Hlavním problémem Moravskoslezského kraje je podle Janáčkové bezpečnost. „Struktura obyvatelstva, která se právě teď nachází v našem kraji, je dosti složitá a problematická,“ řekla v debatě Blesku Janáčková. Pomoci by podle ní měla vláda, které Janáčkové doporučila, aby nenechala svůj rozpočet drancovat nepřizpůsobivými.

Otevřené přiznání k rasismu

„Jsem rasistka,“ řekla Janáčková v předvolební debatě z Ostravy s tím, že má vyhraněný názor na nepřizpůsobivé. Kromě toho mluvila i o dalším jejím škraloupu z minulosti – rozesílání zápalek voličům krátce po žhářském útoku ve Vítkově. Ty byly připevněny hned vedle sloganu: „I nadále budu říkat, co si myslím.“ Na spojitost s útokem tehdy upozornilo občanské sdružení Romea.

Janáčková v debatě Blesku zmínila, že zápalky bude rozdávat i před letošními volbami. „Sirkami se nemusí jenom podpalovat baráky Romům. Se sirkama se dá uvařit oběd a cokoliv dalšího i pozitivní věci,“ argumentovala kandidátka na hejtmanku Moravskoslezského kraje.

Má starostka a kandidátka na hejtmanku zbrojní průkaz a zbraň? Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Rasistka Janáčková zase rozešle sirky. Nejsou jen na podpalování Romů, brání se! Blesk TV

Pracovitost, zkušenost se zastupitelstvem a snaha udělat něco s bezpečností v kraji, to jsou podle Janáčkové hlavní důvody, proč by jí voliči měli dát svůj hlas.

Co dalšího vzkázala voličům? Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Moravskoslezského kraje: Tohle slíbili voličům. Blesk TV

Volby jsou za dveřmi, svůj hlas do uren půjdeme vhodit už 7. a 8. října. Pokud jste se ještě nerozhodli, komu ho dáte, možná vám v tom pomůže předvolební debata Blesku z Moravskoslezského kraje. Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku z Ostravska: O problémových Romech a OKD Blesk.cz

Nahlédněte do zákulisí debaty:

Fotogalerie
31 fotografií

Krajské volby na Blesk.cz zde >>>