„Situace v politice není úplně růžová, takže jsem měl dvě možnosti – buď nadávat v hospodě, nebo to jít do politiky změnit,“ říká Pavel Koruna.

„K největším problémům v Moravskoslezském kraji i v celém státu patří problém nelegální migrace,“ říká Koruna, který by chtěl tuto situaci vyřešit. Jako možný hejtman plánuje především zabránit utajování informací spojených s imigranty. „Musíme zamrazit všechny příspěvky neziskovkám, které na tomto parazitují,“ říká Koruna.

Domču znám a obdivuji

Společně s Korunou kandiduje v krajských volbách také Dominika Myslivcová, která tvrdí, že nejenže udělá v zastupitelstvu pořádný vítr, ale rovněž by se „zabila“, pokud by měla mít falešnou kabelku. Nemá Koruna jako člověk s respektovaným povoláním záchranáře pocit, že by ho spojení s dívkou hrající si na hlupačku poškodilo?

„Domču znám, je to chytrá holka a obdivuji ji za snahu, že v jednadvaceti letech chce něco udělat pro náš kraj,“ říká Koruna a dodává, že ho toto spojení v očích veřejností rozhodně neshazuje.

Video
Video se připravuje ...

Blond blogerka Myslivcová je chytrá, vzkázal její lídr z Ostravy. David Malík

V debatě Koruna čelil také otázce moderátorky, zda by jako záchranář s vyhraněným názorem na muslimské uprchlíky pomohl muslimovi v nouzi. „Jako báňský záchranář se nedívám na barvu kůže nebo vyznání. Takže kdyby byl v ohrožení života, tak bych pomohl,“ řekl Koruna.

Práce pro horníky a hutníky

Ve svém vzkazu voličům řekl, že chce hlavně práci pro horníky, hutníky a všechny ostatní lidi. „Tuto zemi jsme zdědili po našich předcích a máme povinnost ji předat dětem,“ uvedl Koruna.

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Moravskoslezského kraje: Tohle slíbili voličům. Blesk TV

Už 7. a 8. října rozhodnete i o tom, kdo bude ve vašem kraji přerozdělovat miliony. Stále nevíte, koho volit? Podívejte se na celý díl předvolební debaty Blesku z Moravskoslezského kraje:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku z Ostravska: O problémových Romech a OKD Blesk.cz

Nahlédněte také do zákulisí debaty v Ostravě:

Fotogalerie
30 fotografií

Krajské volby na Blesk.cz zde >>>