„Je tady velký problém s tím, co se deklaruje a na co se chystáme. Všichni generálové, kteří tady vládli, se vždycky chystali na tu válku, která už byla, bohužel,“ zmínil Jančík hlavní problém kraje. Řešením je podle něj udělat z kraje prioritu. „Aby si stát uvědomil, že tady má průšvih a že se tady chystá další a mnohem větší průšvih. Měli bychom silněji volat k Praze, a pokud to nebude stačit, tak bychom měli řvát,“ rozohnil se Jančík v předvolební debatě Blesku z Ostravy.

Dobré vztahy s Ruskem a Čínou?

Na oficiálních stránkách se Jančík prezentuje i tím, že by chtěl rozšířit zahraniční spolupráci na Východ. V debatě Blesku zmínil, že mu jde nejen o Čínu, ale i o Rusko. „Myslím tím i další země, které jsou teď na hanbě z různých důvodů,“ upřesnil.

Právě z Východu se ale i na Moravskoslezský kraj žene možná i pohroma. Pokud totiž Čína získá statut tržní ekonomiky, může v kraji přijít o práci podle odhadů až 50 tisíc lidí.

Ani to nezabrání Jančíkovi v navazování vztahů? Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Ostravský lídr STAN Jančík o vztazích s Ruskem a Čínou David Malík

Proč volit právě Petra Jančíka? „Starostové mohou garantovat, že nebudou pracovat pro svůj osobní prospěch,“ to byl jeden z argumentů, se kterým se obrátil na voliče. Na celý jeho vzkaz se podívejte ve videu:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Moravskoslezského kraje: Tohle slíbili voličům. Blesk TV

Sedmého a osmého října rozhodnete i o tom, kdo bude ve vašem kraji přerozdělovat miliony. Stále nevíte, koho volit? Podívejte se na celý díl předvolební debaty Blesku z Moravskoslezského kraje:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku z Ostravska: O problémových Romech a OKD Blesk.cz

A podívejte se i do zákulisí debaty:

Fotogalerie
33 fotografií

Krajské volby 2016 na Blesk.cz zde >>>