Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

To je samý debil, blbeček, debil, blbeček: Předvolební video hýbe internetem!

To je samý debil, blbeček, debil, blbeček...Zní z předvolebního videa, které hýbe internetem
To je samý debil, blbeček, debil, blbeček...Zní z předvolebního videa, které hýbe internetem  (Autor: Youtube.com)
Autor: Ondřej Požár - 
9. října 2012
15:57

Debil, blbeček, debil, blbeček! A za starší seniorkou se na kredenci promítají fotky známých politiků. Takhle nějak začíná video Přemluv Marthu, přemluv Jirku!, které vybízí voliče, aby v krajských volbách dali hlas lidem, o nichž si aspoň něco zjistí.

Vtipně pojaté video, které tak trochu paroduje známý předloňský klip mladých známých herců Jiřího Mádla a Marthy Issové, je upoutávkou na web Kroužkujme.cz.

Právě tam si občané mohou prohlédnout řadu jihomoravských kandidátů a dát jim virtuální hlas. Z dalších krajů zatím tvůrci internetového portálu profily kandidátů kvůli časové a finanční náročnosti nezískali.

Video natočili za jediný den

Jedním z tvůrců videoklipu je vystudovaný politolog Štěpán Neubauer (30), který studoval i žurnalistiku a nyní žije v Brně.

Více než dvouminutovou upoutávku na Kroužkujme.cz natočil s dvěma kamarády za jediný den na chatě ve středních Čechách.

Volte normální lidi, vybízí seniorka

A do hlavních rolí obsadili vysloužilé herce z Rakovníka. „Jestli budou po volbách na kraji sedět debilové a blbečci, bude to proto, že jste volili podle stran. A je jedno, jestli volíte levici, nebo pravici,“ říká v klipu senior, který si pak čistí umělý chrup.

A starší dáma nabádá: „Je důležitý, abyste volili lidi, o kterých víte, že sbírají psí hovínka, že si čistí zuby, že nesmrdí, že jsou zkrátka normální!“

Klip Mádla a Issové je nesmysl, říká politolog

„Když jsem před dvěma lety viděl to známé video Jirky a Marthy, přišlo mi nesmyslné, protože se ukázalo, že volit pravici je na houby! A napadlo mě: Nebude lepší jít po konkrétních jménech?“ říká Neubauer.

Podle něj bylo prvotní myšlenkou založit právě zmíněné internetové stránky ke krajským volbám, neboť politici jsou v regionech k voličům blíž než v parlamentu.

Kandidáti na Kroužkujme.cz posílají svoje profily a jsou tam i odkazy na veřejné zdroje, aby si voliči připomněli, co má každý kandidát v politice za sebou.

Jedním z tvůrců vtipného klipu je vystudovaný politolog Štěpán Neubauer. Jedním z tvůrců vtipného klipu je vystudovaný politolog Štěpán Neubauer. | Ondřej Požár

gevi ( 9. října 2012 21:05 )

Víte kolik lidí známých a prověřených z našeho okolí bychom všude zvolili? Tak můžete volit při obecních volbách, ale jinak není technicky možné vybírat pouze lidi, které osobně známe.

veradobrilkova ( 9. října 2012 20:29 )

Lidi, 95% naroda si alespon jednou v zivote vsadilo loterii. Ja ne! Nechci zivit sejdire typu Husak a spol, protoze v loterii NIKDY NIC NEVYHRAJETE! Objevila jsem ale system www.Cervena-Cerna.cz a konecne se penizky sypou i ke me! Velice doporucuji! Nesazejte v loterii, vyzkousejte toto a budete nadseni!

makmark ( 9. října 2012 20:24 )

 pokud vám video nenaskakuje, že je to přetížené, jděte si ho přehrát raději tady (bez reklamy): http://www.youtube.com/watch?v=pfVd3IgkZ4E

zada ( 9. října 2012 20:22 )

Volit nedu, aby mi pak něaký ebil zase nevýčítal " co ste si zvolili to máte". Protože já už nevěřím nikomu, koho nabízí politické strany. To jsou jenom následovníci těch minulých, nic víc. Zase budou plnit "rozkazy" stran a slidi nechaj na holičkách. Dokud se nezmění volební zíkon, aby si to byl člověk z mího okolí známý a "prověřený" životem, tak do tý doby volit nebudu. Všechny zdravím!!!

rendyx111 ( 9. října 2012 18:58 )

Hm,zas video na pi.. a ještě větší odpad je ta reklama na McDonalds....humus

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa