Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

ČSSD zaplatila studentům, aby bučeli na odpůrce?

Podle Českého rozhlasu organizoval "brigádníky" Paroubkův severočeský spojenec Petr Benda
Podle Českého rozhlasu organizoval "brigádníky" Paroubkův severočeský spojenec Petr Benda  (Autor: Helena Lacinová, Jiří Hadač)
Autor: jos, ČTK, pes - 
7. května 2010
11:10

Najala si ČSSD publikum, které při čtvrteční převolební debatě Českého rozhlasu v Ústí nad Labem za 300 Kč tleskalo krajskému lídrovi kandidátky ČSSD a šéfovi strany Jiřímu Paroubkovi a bučelo na protivníky? Paroubek nařčení odmítl.

"Přišla smska, že můžu dělat publikum v Národním domě. Neřekli vůbec, co to má být, ale že za to dostanu tři stovky a že to bude asi od dvou do šesti," řekla nezletilá dívka. Český rozhlas má k dispozici i SMS zprávu, prostřednictvím které byla část publika do ústeckého Národního domu sezvána. Stojí v ní, kde a u koho se mají zájemci hlásit a že za účast při natáčení diskuse dostanou 300 korun.

Do sálu ústeckého Národního domu přišel na to konto nezvyklý počet příznivců ČSSD. Musela se kvůli nim zvyšovat kapacita sálu a atmosféra byla velmi bouřlivá. Projevy Petra Gandaloviče z ODS a dalších politických rivalů během celé předvolební debaty provázelo nesouhlasné bučení, uvedl rozhlas. Paroubkovi naopak publikum nadšeně tleskalo.

Řídil je Petr Benda

Podle ČRo bylo zřejmé, že příznivce ČSSD v sále řídilo několik mužů, kteří lidem gesty napovídali, jaké emoce mají dát najevo - kdy tleskat a kdy naopak pískat, bučet a pokřikovat. Několikrát rozdával tyto pokyny i kandidát ČSSD a Paroubkův asistent Petr Benda.

"Byli tam páni, kteří jednoznačně dávali najevo: teď tleskejte, teď bučte. A vůbec nezáleželo na tom, co ten lídr řekne, jde jenom o to, za jakou stranu tam je a jak vypadá," řekl další komparzista, který odměnu 300 korun dostal hned po debatě.

"Věděli jsme, že se máme dostavit za paní Horáčkovou. ... Tak jsme za ní přišli a byly tam různé čachry, protože všichni už tušili, že to asi nebude v pořádku a že ti lidé nefandili pro nic za nic. Pak jsme šli za ní do dodávky a ona nám tak jako potajmu předala peníze. Tři stovky za každého," řekl Českému rozhlasu další z "brigádníků".

Paroubek: To dělá možná ODS, my ne

Paroubek po skončení diskuse jednoznačně odmítl, že by jeho lidé najali placené fanoušky. "Modrý tým si možná nějak platí, tak možná z toho pánové vycházejí, že si někdo něco platí. To skutečně v sociální demokracii není. Ti lidé přišli spontánně, jsou trochu rozhořčeni po těch předchozích událostech," řekl šéf ČSSD s odkazem na bouřlivé události, které v posledních dnech provázejí předvolební mítinky strany.

Ve středu na volební akci v Brně zaútočil na místopředsedu ČSSD Bohuslava Sobotku opilý muž, v noci na čtvrtek někdo zapálil předvolební stánek strany v Plzni. Sociální demokraté proto oznámili, že zruší některé velké mítinky na náměstích. Paroubek kvůli agresivitě zároveň zkritizoval média i konkurenční ODS.

bara ( 13. května 2010 23:40 )

dovolte, abych se zasmála...ani ČSSD, ani ODS, ani KSČ nejsou strany, kde by se nenapáchalo nějaké větší či menší svinstvo.- A vy mluvíte o "slušnosti?" Zahrnujete do té slušnosti jen stranu jako takovou, nebo její politiky? Kdy se prosím vás zachovali slušně? já byh zase mohla vám na oplátku vyjmenovat, kdy ne... . víte, lidi jsou znechuceni, jak pravičáci, tak levičáci. I ti, co dříve chodili k volbám aby zvítězila ta jejich strana. A nemluvím jen za sebe ...

bara ( 13. května 2010 23:34 )

a jseš si jistej, že by tedy za prachy - když jsou schopni udělat cokoli, jak píšeš, by- se nepropůjčili k tomu výmyslu o ČSSD pod záštitou jiné strany?

bara ( 13. května 2010 23:29 )

bara ( 13. května 2010 23:29 )

další nesmysl. dnes se jimi v Blesku jen hemží - ne že by jindy ne, ale v takové míře?? hm... . samozřejmě že si studenti můžou vymyslet co chtějí, jen aby někoho poškodili. . ale tím se nezastávám nikoho - tohle by mně nesedělo i kdyby se to psalo o jiné straně. Taková blbost!!

marais ( 11. května 2010 18:01 )

.. tak se nažer a mlč, nás stát má za těch 20 let chcípavý hsospodaření , lidi naštvaný,vulgární a závistivý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa