Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Paroubek řečnil k prázdným židlím: Jirko, kde máš lidi?

Autor: Jana Ulrichová - 
8. října 2012
15:40

Tak to musel být šok. V Březně u Chomutova, kde se Jiří Paroubek (60) a spol. zastavili v rámci šňůry předvolebních mítinků tolik populárních Národních socialistů – LEV 21, hovořili k téměř prázdnému náměstí. Vypomoci musel komparz.

Ani pivo a limo zadarmo, květiny pro ženy, balonky a skákací hrad pro děti, nic nezabralo. Když Jiří Paroubek a spol. nastoupili v Březně »na scénu« a začali lákat potenciální voliče, dočkali se jen mlčení. Z židlí rozestavěných před pódiem je totiž nikdo neposlouchal, zely prázdnotou.

Záchrana? Ale jděte…

Během projevů se sice ve spodní části náměstí objevila skupinka žen. Ty se ale netajily tím, že přišly spíš ze zvědavosti. Tomu, co politici říkají, už prý dávno nevěří … Na pivo a limonádu se pak nechalo nalákat ještě několik dalších příchozích.

Komparz na scénu

Když si atmosféru v Březně chtěla redaktorka Blesku zdokumentovat, nastal nečekaný zvrat. Během několika minut byly prázdné židle obsazené. O žádný zázrak ale nešlo. Situaci totiž zachraňovali lidé z Paroubkova volebního týmu, kteří se postarali také o potlesk.

Co na minimální zájem říká šéf LEV 21? „Březno má cca 900 voličů, a když k volbám dorazí tři sta, je to hodně. Takže se není co divit, že tam bylo jen pár lidí,“ uvedl v reakci na dotaz Blesku Paroubek a dodal: „Patnáct rozdaných materiálů je 15 % voličů, kteří nejspíš dorazí k volbám.“

Obdobně »narváno« jako v Březně měl Paroubek a spol. i před pár dny v Rumburku. Šéfa LEV 21 to ale zřejmě nemrzí. Jeho tým navštívil desítky obcí na Ústecku, kde prý byla i daleko větší účast.

centorio ( 8. října 2012 22:45 )

nejlepsi by bylo jak by se jiriku odstehoval na ten svuj domecek,no vsak ty vis kde

centorio ( 8. října 2012 22:44 )

Parubova era je nenavratne pryc,lidi nechteji ten ksindl vice videt, a on zase nechce pracovat rukama,to jej naucili komousi. takze vse zustalo na coblo to bolo,ale teraz pisem ja

chrchla ( 8. října 2012 22:06 )

Jyrka forever -do basy

hejhej ( 8. října 2012 21:46 )

hejhej ( 8. října 2012 21:46 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa