Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemana můžou Češi poslat do houpacího křesla, řekl prezident k možné prohře

Autor: ČTK, Mii - 
22. června 2017
17:00

Pokud prezident Miloš Zeman prohraje příští rok volby, odejde z politiky. Odjel by na Vysočinu a četl by si knihy v houpacím křesle. Zeman to řekl na dotaz diváka na čtvrtečním Žofínském fóru v Praze. Současný prezident se uchází o druhé funkční období, patří mezi hlavní favority. Podle posledních průzkumů ale jeho protivníci získávají stále větší podporu.

„Ne, rozhodně ne. V případě, že bych prohrál, si budu číst knihy v houpacím křesle na Vysočině,“ řekl Zeman na otázku, zda by v politice zůstal.

Zeman již jednou odchod z politiky ohlásil, a to po neúspěšné kandidatuře na prezidenta v roce 2003. O další politické působení se Zeman pokoušel založením Strany práv občanů Zemanovci. V roce 2013 uspěl s kandidaturou v první přímé volbě prezidenta.

O prezidentskou funkci se uchází také bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš nebo podnikatel a textař Michal Horáček. Zatímco v minulých měsících byl Zeman považován za jasného favorita, jeho náskok postupně stahuje především Drahoš.

V poslední době se hojně diskutovalo o zdravotním stavu Zemana, který při cestách do Číny či Vietnamu působil unaveně. On sám spekulace o zhoršeném zdraví odmítl, svůj zdravotní stav označil po celou dobu v prezidentské funkci s výkyvy za totožný.

VIDEO: Prezident Miloš Zeman v minulých dnech navštívil Vietnam a Kazachstán. Poslechněte si, co na vietnamské konferenci říkal:

VŠE O PREZIDENTSKÝCH VOLBÁCH 2018 ČTĚTE ZDE

Doporučujeme
oldedek ( 24. června 2017 08:38 )

Myšlení voličů Zemana " Jéééé Máňo. Miloš zase řekl v televizi svi@ně. Ten jim to zase nandal. Je prostě jeden z nás. Toho budu volit. Votevři flašku rumu a namaž mi chleba sádlem ať to voslavíme "

oldedek ( 23. června 2017 11:09 )

 Myšlení voličů Zemana " Jéééé Máňo. Miloš zase řekl v televizi svi@ně. Ten jim to zase nandal. Je prostě jeden z nás. Toho budu volit. Votevři flašku rumu a namaž mi chleba sádlem ať to voslavíme "

xiioma ( 23. června 2017 09:35 )

Držím palce Zemanovi, ať mu to s těmi knihami v houpacím křesle na Vysočině vyjde!

gabreta ( 22. června 2017 21:28 )

Omyl. Tam už má zajištěnej první flek Chrchla Veškrna a hned v závěsu je Schlafenberg s velkým náskokem před Husákem!!

tgbg ( 22. června 2017 19:00 )

Tento odporný a slizký stařec bude společně s komunistickými vlastizrádci uváděn jako nejhorší lidé našich dějin .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa