Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Volební reklamy KSČM „mizí“ z pražských ulic. Strana už podala trestní oznámení

KSČM podala ve věci odcizené předvolební reklamy trestní oznámení na na neznámého pachatele. (ilustrační foto)
KSČM podala ve věci odcizené předvolební reklamy trestní oznámení na na neznámého pachatele. (ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesk)
Autor: diz, ČTK - 
13. září 2018
18:53

Předvolební kampaň kvůli nastávajícím komunálním volbám je v Praze plném proudu. Strany se všemožně snaží prezentovat své programy a zviditelnit. Komu se v tomto ohledu příliš nedaří, je KSČM. Neznámý pachatel totiž odstranil její reklamy ze 44 sloupů v Praze. Strana proto podala trestní oznámení, kterým se bude zabývat Policie ČR.

Reklama zmizela ze 44 sloupů trakčního vedení a veřejného osvětlení na několika částech Prahy. Jedná se především o Vinohradskou třídu či ulici Želivského. Dojít k tomu mělo pravděpodobně v noci z úterý na středu.

Vandalismus? Podle strany jde o cílenou antikampaň

Podle způsobu odstranění sololitových desek a jejich úplného zcizení se zřejmě jedná o organizovanou skupinu (nikoliv o vandalské poškození). Tento náš názor může být podepřen objevením výzvy na sociální síti twitter od nám neznámého Kolektivu 115 'Jak na to? Šmik, šmik a je to' k odstraňování reklamy na sloupech veřejného osvětlení,“ uvádí KSČM v dopise adresovaném policii.

Ve videu na zmíněném profilu Kolektiv 115 se popisuje možné poškození předvolební reklamy odstraněním ze sloupů nebo pomalováním, případně posprejováním větších ploch. „KSČM Praha odsuzuje tento způsob volební antikampaně, která má za cíl poškodit komunistickou stranu,“ uvedla jednička kandidátky KSČM do pražského zastupitelstva Marta Semelová. Podle strany vznikla škoda v hodnotě 44 tisíc korun.

Doporučujeme
Actimel ( 13. září 2018 20:03 )

Pachatel může být jednoduše odhalen....stačí se dovtípit které strany tady v Praze vyhrávají a kdo se tím pádem po odstranění konkurence dostává do povědomí??? Na to nechť si odpoví každý sám....asi proto se stále nějak dostávají do PS a na magistráty lidé ze stran, které sotva prolezou zázračně a kteří jsou kritizováni za svoje nevychované opoziční chování!!! Nemusím jmenovat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa