Telefon Roku - HTC Desire

Chytré telefony začínají dobývat trh a Google se svým operačním systémem může slavit. HTC Desire poháněný právě Androidem předčil i svého stájového kolegu Legend.V závěsu zůstal překvapivě i mnohými favorizovaný iPhone 4.

Hračka na krácení času - Apple iPhone 4

Spousty her, aplikací, skvělý display s neuvěřitelným rozlišením to je jen několik málo důvodů proč byl iPhone 4 vybrán jako nejlepší "hračka". IPhone soupeřil nejen s Desirem ale i s iPadem nebo čtečkou knih od Amazonu. Dle odborníků se s iPhonem zabavíte prostě nejlépe.

Inovační zařízení roku - Apple iPad

V kategorii oceňující originální a inovativní zařízení vyhrál jednoznačně tablet iPad. Lehký počítač s obrazovkou 25cm, radikálně mění pohled na přenosná zařízení. Je skvělý nejen na prohlížení webu, ale i na kancelářské práce nebo hraní her.

Značka roku - HTC

Tady ovšem vzplál krutý souboj. Sony, Microsoft, Apple a dokonce i Google padl na kolena před tchajwanskou firmou HTC. Prohlášení poroty hovoří za vše: ""HTC nepřestává udivovat. Nemyslíme, že by někdy udělali špatný telefon. Firma HTC je jedním z klíčových důvodů úspěchu Androidu."

Design roku - Samsung televize řady C9000

Zde porota zřejmě neměla až tak složité rozhodování. Televizor s hloubkou pouze 7mm s titanovým povrchem nemá snad, co se vzhledu týče, jedinou chybičku. Samsung šel tak daleko, že na televizi nejsou vůbec žádná viditelná tlačítka, dokonce ani dotyková. Ve stojanu je zabudovaný vyjížděcí panel, který se při nepoužívání schová.

TV roku - 3D Panasonic TXP50VT20

Rok 2010 byl ve znamení hlavně nástupu 3D televizorů. Přesto v konkurenci LED (3D i ne-3D) televizorů vyhrála stará dobrá plazma. Nejtužší boj zavládl zvláště mezi plazmou od Panasonic a výše zmíněným Samsungem C9000. Přesto se porota přiklonila k plazmě: "Měli jsme na výběr z designově povedenějších a tenčích televizí. Ale obraz na Panasoniku je prostě neskutečný." Podání 3D je navíc dle porotců nejlepší.

Domácí vychytávka roku - Robovysavač od Samsungu

Automatický vysavač, který sám přemýšlí, kdy vyrazit do boje proti nečistotám na podlaze. Díky kameře si nasnímá místnost a vyhodnotí nejlepší cestu. Také se vyhne všem překážkám ani nenarazí do zdi. Pokud mu docházejí baterky sám si dokonce vleze na nabíječku.

Fotogalerie
6 fotografií